Nytt supererbjudande!

Vi har ett nytt supererbjudande i butiken nu. Eller vad sägs om en Revolution Table Top och Jolly Gift set för 1185:-? Ordinarie pris för detta är 2231:-. Begränsat antal så passa på!

Här hittar du supererbjudandet i butiken:
http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=&sub=0&id=13968

God fortsättning önskar ScrapAddicted!

Fredagsskissen!

Då var det helg i helgen! Helt snurrigt, men jag är ganska säker på att det är fredag idag och jag är helt säker på att det innebär en ny fredagsskiss.
Skissen:


Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 1 januari vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.

Tappra Anette skapade efter
förra veckans skiss, där hon faktiskt gjorde om den till en dubbel layout:


Anette Smith

Fantastiskt kreativt och inspirerande att se!

God fortsättning! Kram, Marie

24 december - Från oss alla till er alla: en riktigt GOD JUL!

Jane är på en välbehövlig semester, men har trots detta ett litet meddelande till alla goa läsare av ScrapAddicteds blogg:

Jag vill tacka alla kunder och bloggläsare för detta året. Ni gör mitt jobb till det bästa i världen!

Som tack och en önskan om en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR lottar jag ut 24 presenter bland alla som kommenterat vår julkalender.

Vinnarna presenteras kring den 5 januari!

Kram från Jane


---------------------------------------------------------------------------------

Vi i designteamet vill även ta tillfället i akt och önska alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!


önskar Karin


önskar Anna


önskar Linda


önskar Nina


önskar Sophia


önskar Emma


önskar Lindzi


önskar Malena


önskar Helena K


önskar Helene


önskar Anna G


önskar Sanna

Hoppas ni alla har en riktigt mysig och rolig jul med god mat, önskade klappar och fin gemenskap!

23 december - Clear-julkort

Jag tycker om att använda lite annorlunda saker när jag scrappar och gör kort så här tänkte jag inspirera hur man kan göra fina kort med oh-plast som kortbas.

På det första kortet har jag använt blad ur en psalmbok som jag fyndat på loppis för en femma. Hittade ett guldigt glittrande band ur gömmorna som kändes juligt och fint. Blomman är stansad och embossad med qk dies. En par bitar piprensare som jag snurrat runt en penna blev lite grönt till blomman som även fick en glittrande röd brad i mitten. Jag har även gjort egna filt-thickers genom att klippa en bit filt som jag satt dubbelhäftande tjep bakom och sen stansat ut bokstäver med. I kortet har jag målat med röd akrylfärg. Ett tips är att använda en tandborste för att få lite transparent färg och snygga flikiga kanter på färgrutan.

 

Det andra kortet fick bli frostigt i vitt och silver. Här har jag stansat ut snöflingor i olika storlekar med cuttlebuggdies. Stickles på sjärnorna och några blingstenar för extra effekt.Ett silvrigt band som jag fäst med häftklammer i kortet och en god jul hälsning på en stansad cirkel inuti kortet. Även här har jag gjort en ruta med akrylfärg och tandborste. Den fina kanten har jag stansat med Fiskars Threding water stans min nya favorit!Kram, Anna G

22 december - Snabb gå-bort-present

Under december månad är det många tillställningar som avlöper varandra. Det kan vara allt från glöggfest till luciafirande till adventsfika och så förstås jul- och nyårsfirande. Om man är hembjuden till någon kan det vara trevligt att ta med en liten hemmagjord present. Jag är en person som ofta kommer på i sista minuten att jag vill göra något själv och då gäller det att ha något snabbt knep som till exempel detta matchande set. Jag har använt mig av vita servetter, vita ljus och en tändsticksask som jag sedan dekorerat med ett favoritpapper, stickles, band och blingstenar:Tack för titten!
/ Sanna

Galet vackert med Scenic Route och Helena K

Den här månaden har jag pysslat med underbara papper från Scenic Route. Jag fick hem hela kitet med Garland. Tillslut fick jag slita mig från papprena för att vi ska tydligen åka och fira jul nu och jag får inte ha med mig några pysselsaker. Hoppas att ni får lite inspiration så här några dagar innan jul.

 
Mall till askarna köpte jag här PapertreyInk

Papper: Bazzil Cardstock och overhead papper
Mönstrat papper: Scenic Route Garland
Alfabet: Making Memories Shimmer Alpha Stickers
Dekoration: Knappar - Basic Grey, Säkerhetsnål - Tim Holtz Trinkets, Chipboard snöflinga - Tim Holtz Seasonal Grungeboard, Stickles, band och natursnöre
Övrigt: Scenic Route Snowflake Clearstamps, Making Memories Christmas Falala Clearstamps , Easer God Jul och Gott Nytt år. StazOn White, The Essential Glue Pad, embossingpulver, Glitter från Pink Paisley, Vit akrylfärg från Making Memories, Fluid Chalk. Scalloped circles- Nestabilities

 
Papper: Bazzil Cardstock, Heidi Swapp Overlay
Mönstrat papper: Scenic Route Garland
Alfabet: Scenic Route Alpha Stickers
Dekoration: Scenic Route Cardstock stickers, Knappar - Basic Grey, Chipboard snöflinga- Maya Road, Scrappers Floss, stickles, satinband, bjällror, egengjord filtsnöflinga.
Övrigt: Scenic Route Snowflake Clearstamps, Making Memories Christmas Falala Clearstamps StazOn White, The Essential Glue Pad, embossingpulver, Glitter från Pink Paisley, Vit akrylfärg från Making Memories, Fluid Chalk. Scalloped circles- Nestabilities. Cirkel punchar och Fiskars borderpunch. 
Mall till cd-fodralet köpte jag här PapertreyInk.

Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Scenic Route Garland
Alfabet: Scenic Route Alpha Stickers
Dekoration: Knappar - Basic Grey, Chipboard snöflinga - Maya Road, Scrappers Floss, Satinband, Bling - Prima Centerkisses, Scenic Route Garland Cardstock stickers och Scenic Route Garland Chipboard.
Övrigt: Fiskars borderpunch, Hörnstans - EK Success, Fluid Chalk, Vit Akrylfärg och Symaskin.

 
Mallen till mini-askarna har jag hittat på CreatingKeepsakes hemsida.

Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Scenic Route Garland
Dekoration: Knappar, Scrappers Floss och Fluid Chalk.

 
Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Scenic Route Garland
Alfabet: Mini alpha stickers från Adornit
Dekoration: Chipboard snöflinga - Maya Road, Scenic Route Garland Chipboard, satinband,
Övrigt: Vit akrylfärg, glitter, Fiskars borderpunch och cirkelstansar,

 
Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Scenic Route Garland
Övrigt: Text stämpel - Making Memories Christmas Falala Clearstamps, Hero Arts Clearstamps - Birdhouse, Målad med Distress Ink refills. 3Dlack, Stickles, Fluid Chalk, cirkelstans och Perfect Pearls.

Jag har piffat till fotona med digitalapenslar från Theresa/pysselgumman.

Kram, Helena K

21 december - Slå in och dekorera paket

Att slå in paketen är minst lika roligt som att köpa presenten tycker jag. Här kommer några favoritinslagningar som jag har:

Punchinella blir ett brett glittrande band runt paketet. På en klädnypa har jag satt röd Bazzill och skrivit ut en textremsa. Riktiga band är så mycket finare att använda på paket än pappersvarianterna man "krullar". De använder jag sällan.

Manno är mitt smeknamn till min bror Magnus

Här har jag gjort en variant av inslagningen ovan. Fast här har jag tagit röd cardstock som jag våfflat i wellpappskruvaren.
Nästa paketinslagning brukar jag kalla parisvikningen för den lärde jag mig i Paris när jag var där en sommar hos en fransk kompis för många år sedan. Det blir finast med ett enfärgat papper och speciellt med ett dubbelsidigt papper, men det går lika bra med paketpapper. Huvudsaken är att man ser vikningen som ett band över paketet.Man slår in paketet som vanligt, men den ena sidan viker man in flera, flera varv på.


Sedan stänger man igen paketet och viker ner vikningen där man vill ha den på paketet. Detta blir nu framsida och inte baksida som i vanliga fall.
Baksidan ser ut ungefär så här:


Man behöver inte använda sig av papper för att slå in sina juklappar. Här har jag sytt små paketfickor till presentkort.


Jag har använt mig av att dekorera med klädnypor i paketen ovan. Man kan göra mycket kul med dem.


Man kan till exempel ta tjock kartong (eller cardstock, fast det blir lite sladdrigare) som man klipper ut med en riktigt vass sax. Här har jag gjort en tumvante.


Man limmar på mönsterpapper som man också ritar och klipper ut efter kartongbiten. Sedan limmar man fast klädnypan.


Man kan sätta ett band på. Och sedan kan man låta vanten nypa fast hälsningen på paketet.


Man kan klä vanten med filt eller vanlig cardstock också. Och limma på små pärlor.


Sätter man en magnet pakpå blir det en fin upphängning för julkorten.


Ha en riktigt fin 4:e advent!
Lindzi

December bloggutmaning

Ta fram äggklockorna för nu är det dags för december månads bloggutmaning.

Jag måste erkänna att jag tillhör till skaran världens långsammaste pysslare och att jag är värdelös på att skicka kort. Min släkt och mina nära och kära förväntade sig nog att få en hel massa kort när dom hörde att jag hade börjat med kortmakeri och att scrappa. Så fel dom hade... *skratt* Jag skickar mindre kort nu än innan. (För nu kan jag inte ens längre köpa färdiga kort eftersom jag borde kunna göra dom själv.) Men det ska vi råda bot på nu.

Månadens utmaning är att göra kort. Så släpp kraven, ställ klockan på 30 minuter, gör ett kort och gör någon du känner väldigt glad. Om du aldrig har gjort kort så är det här ett perfekt tillfälle att börja. ALLA kan göra kort.

* 30min
* Enkla kort
* Gör någon glad och skicka iväg det.

Här kommer två 30 minuters inspirationskort. För mig var det här jätteroligt och inspirerande. Jag har alltid önskat att jag kunnat pyssla i turbo fart som några av mina kära DT-kollegor gör och 30 minuter är lagom turbo för mig.Skicka in ditt bidrag till
tavling@scrapaddicted.se senast den 10 januari. Tänk på att ditt alster inte ska vara större än 400 pixlar. Jane och designteamet röstar sen fram en vinnare.

Lycka till! 
/Helena K

20 december - Basic Grey Precision File Set

Bakom lucka nr 19 döljer sig en liten tutorial i att använda det användbara Basic Grey Precision File Set. Det är ett set om sex filar i olika storlekar; rund, halvrund, fyrkantig, kniv och två stycken platta filar. De är perfekta att använda när man vill ruffa till sina foton och/eller papper eller när man behöver komma åt svårtillgängliga hörn och skrymslen på t.ex chipboardbokstäver eller former.

 

Jag hittade ett foto från förra året som jag tog på vårt härliga julbord och bestämde mig för att scrappa det. Till detta ville jag använda rubriken God Jul med stora chipboardbokstäver som jag hittade mina gömmor. Och för att göra dem extra juliga vill jag även klä in dem i mönstrat papper.

 
Jag har limmat fast bokstäverna upp och ner på en bit mönstrat papper med Scrappy Glue. Därefter klippte jag isär bokstäverna var för sig.

 
Med hjälp av en vass skalpell skär jag bort överblivit papper runt bokstäverna.

 
Nu är bokstaven klädd men den har fula och ojämna kanter från skalpellen. Jag tar en av de smala filarna och filar runt hela bokstaven och jämnar till kanterna.

 
De två första bokstäverna i rubriken här har jag filat jämna och de får en fin vit kant som man kan förstärka med vit stämpeldyna om man vill, eller färga in med någon annan färg om man vill det.

 
Jag ville använda en die cut i form av en julgranskula och skriva journaling i, men själva originalkulan (här med baksidan upp) hade ett för rörigt mönster för text, så jag ritade av den på ett annat enfärgat papper och klippte ut. Med hjälp av en fil jämnade jag till kanterna och hålet i kulan. När man trycker ut die cuts ur sina ark så blir det ofta små flisor kvar där de fäst i arket, dessa filar man lätt bort med någon av de smala filarna.

Efter montering av alla delar, blev layouten så här till slut.
 

De breda filarna är perfekta att använda på foton för att skapa en ruffig yta istället för en fotomatta.
 

Kram, Linda

Fredagsskissen!

Det är dags för fredagsskissen! Här kommer veckans skiss:Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 25 december vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.

Förra veckans skiss fick igång de här tjejernas inspiration:


Minerva


Anette Smith


Linnea Andersson

Tack för era underbara alster! Fredagsskissen önskar er alla en riktigt God Jul! Kram, Marie

19 december - Julkort med godispåse

Så här strax innan jul är man ofta bortbjuden på glöggkalas eller annat julmys och ska ha med sig något litet. Jag vill inte ge för mycket, men någon liten grej som tack.

I år bestämde jag mig för att göra små söta godispåsar. Jag gjorde en mall i photoshop som jag skrev ut på lite tjockare papper och klippte ut. Detta la jag sedan på cardstock och ritade runt och klippte sedan. Om du vill ha min mall så finns den sist i det här inlägget.

Jag bigade vissa på längden och andra på tvären, för att få lite omväxling. Sedan dekorerade jag dem och fyllde cellofanpåsar med lite olika godis.

 

Jag satte två bitar dubbelhäftande tejp på insidan.
 

Sen fäste jag godispåsen på den bakre delen.
 

För att vara på den säkra sidan häftade jag fast den med.
 

Sedan drog jag av skyddspappret på den övre biten dubbelhäftande tejp och stängde igen.
 

 

 

Klicka på bilden nedan, så öppnas den i ett större format som du kan spara ner på din dator genom att högerklicka och välja "Spara som".Tack för mig!
/Fia

18 december - Skiss á la Nina

För alla er som redan har skickat julkorten, köpt julklapparna, bakat lussekatterna, stekt eller kokat skinkan och känner er redo att i lugn och ro möta julen, för er har jag en skissutmaning som jag hoppas kan inspirera till både layouter och kort i valfritt tema. Åkej, ni som först har tid att leka i mellandagarna får också vara med - skriv ett svar till detta blogginlägg med en direktlänk till ert alster senast den 4:e januari 2009 kl 23:59. Jag kommer i samråd med vänner att utse en vinnare som får en trevlig och pysslig vinst med värde omkring 200 kr!

Här är skissen:


Här är min egen tolkning - ett julkort:
 Vår duktiga Anna i designteamet har också gjort en tolkning - även hon ett julkort:


Pyssla lugnt och njut av juldagarna!
/Nina

17 december - En julskylt till dörren

I dagens lucka visar jag en enkel dörrskylt för att visa tomten rätt. Vi vill ju inte att han ska missa att det bor snälla barn hos oss, så jag har knåpat ihop denna skylt att hänga på dörren på julaftonskvällen.

Basen är klippt i tjock syrafri kartong, men det går säkert bra att använda vilket hårt papper man än har. Jag klädde kartongen med papper som jag fäste med dubbelhäftande tejp och Scrappy Glue och sedan satte jag på lite olika dekorationer.

Kram, Lindzi

16 december - Skapa julstämning med vinyl

Idag inspirerar jag med hjälp av min högt älskade Rolls-Royce i maskinparken, nämligen Silhouetten. Tillsammans med QuicKutz vinyl uppstår ljuv musik. :-)

Så här ställer jag in när jag skär i vinyl:
Blått skärhuvud.
Ingen skärmatta, därför placerar man kniven med skåran rakt fram.
Speed: 10.
Force: 12.

Det här är vår vägg i hallen, en liten snutt som man ser så fort man öppnar ytterdörren. Jag har skurit ut en massa snöflingor (typsnitt WWFlakes) i olika storlekar. "Jul, jul, strålande jul..." är utskuret i typsnittet A Little Pot. För att få texten precis som i datorn gör jag så här: Dra av all överbliven vinyl runt om bokstäverna. För att sedan få bokstäverna upp på väggen använder jag mig av QuicKutz Adhesive Transfer, tror jag den heter, och gnuggar fast hela citatet på denna genomskinliga film och sen gnuggar jag fast dem på väggen. Smack - upp med hela texten på väggen i stället för bokstav för bokstav. Då blir det perfekt!Hyacintvasen är också dekorerad med vinyl. Jag skrev fyra god jul efter varandra och en snöflinga däremellan. (monteras på samma sätt som med texten på väggen; dra av överflödig vinyl, gnugga fast bokstäverna på den transparanta transfer-tejpen och fäst runt vasen - sen tar man bort remsan)Till sist vill jag visa en kudde jag sytt. Texten har jag fått dit med hjälp av en mask som jag skar ut med silhouetten i vinyl.Jag sydde i en vit passpoal och fäste garnbollar i varje hörn för att få snygga detaljer:Här är tre bilder på hur jag gick till väga:Bild 1: Orden är utskurna, jag har tagit bort bokstäverna där jag vill ha färg.
Bild 2: Vinylen är fast på tyget, här visar jag hur jag tar bort transfer-plasten.
Bild 3: Dutta i färg i bokstäverna och ta försiktigt bort vinylen. Sen stryker man för att fixera textilfärgen, läs på förpackningen vad som gäller.

Ja, detta var allt för idag. Kram, Marie.

15 december - Julpyssel med barnen

Idag vill jag dela med mig av ett jätteenkelt tips för att göra söta julkort som passar både för små och stora barn. Dessa små tomtar kan man inte misslyckas med, de blir så charmiga!

Du behöver:
svart A4 papper i tjockare kvalitet
rött papper
vitt papper
grönt papper
brunt papper
sax
lim
svart penna

Mina två tjejer Linn 7 år och Julia 11 år har hjälpt mig att pyssla korten som visas. Vi tog ett vanligt A4 cardstock och delade det på mitten och fick då grunden till två kort som passar i ett vanligt kuvert. Av vitt papper rev Linn remsor som blev snö till bakgrund. Julia valde att göra en ruta av den vita bakgrunden. Tomtarna klipps av en trekant i rött papper som delas nånstans på mitten. Sätt toppen en bit över botten som blir mössan och kropp. Ett par prickar till ögon och ett par L till ben och den söta tomten kikar fram. Tomtarna blir så charmiga då ingen blir likadan. Nån är lång, nån är kort, lutar man mössan ser det ut som han kikar uppåt variationerna är oändliga.Vi fortsatte på temat med trianglar och gjorde en hel granskog av gröna trekanter. Har man riktigt små barn kan man klippa trekanterna i förväg och bara låta barnet limma det brukar vara populärt.

Lycka till i julkortsverkstan och glöm inte att sista dan för att posta julkorten är i morgon!

Kram
/Anna G

Vinnare i november månadsutmaning

Vinnaren av november månads bloggutmaning är Pernille L med denna underbara layout:Din vinst skickas till dig så snart du mailat dina adressuppgifter till
scrapaddicted@loberod.com

Grattis!!

14 december - Julpresent till förskolepersonal

Önskemål om tips på presenter till förskolepersonal brukar dyka upp i de flesta scrap- och pysselforum, mot slutet av terminerna och speciellt framåt jul. Det är ju ganska många bland oss pysselmänniskor som gärna vill tillverka de där presenterna själva och jag är inget undantag.

Inspirationen till årets present fick jag från Amelias jultidning där det fanns en beskrivning på hur man viker egna askar. Det var verkligen supperenkelt att vika askarna och när jag googlade efter en lämplig beskrivning som jag kunde dela med mig av så hittade jag den här
artikeln på Scrappiz.Allt som behövs är två kvadratiska papper, några spillpappersbitar och valfria dekorationer. Pappret som ska användas till bottendelen på asken måste vara en halv cm kortare än det papper som används till locket. Jag har använt mig av papper som är 12x12 inches och mina askar blev ca. 11x11 cm stora och 5,5 cm höga.För att ge askarna lite mer stadga så satte jag en bit extra papper i locket och i botten av asken. Ett tips är att lägga lite klister på strategiska ställen medan man monterar ihop asken, så blir den ännu stadigare. Dekorerar asken gör man givetvis efter egen smak och stil. Själv har jag valt att hålla mina askar ganska enkla.

 

Till sist är det bara att fylla asken efter tycke och smak. Själv har jag valt att lägga i lite silkespapper och chokladpraliner.Andra tips på julpresenter till förskolepersonal som jag har samlat på mig från olika forum är:
♥ Dekorerade tändsticksaskar tillsammans med ett par fina ljus
♥ Ett egengjort bokmärke som stoppas in i en pocketbok
♥ Små tagpocketalbum med foton på barnet
♥ Altrade skrivböcker
♥ Fyllda cellofanpåsar (godis, te) som häftas ihop med egna etteiketter

Kram, Emma


13 december - Blandad kompott

Idag bjuder jag på en blandad kompott av saker jag har julpysslat hittills.

 
Jag såg liknande granar i någon inredningstidning, fast dom var nog gjorde av filt. Jag tyckte dom var så fina så jag bestämde mig för att göra egna. Bara klippa och klistra ihop. Super enkelt. Lite glitter på och du har en egen vinterskog. 
Dessa granar hittade jag hos Martha Stewart och dom är hur läckra som helst och väldigt enkla att göra. Länken till hur du gör dessa granar 
hittar du här. Jag gjorde mina i mönstrat papper och hällde på lite glitter för det där lilla extra. Passa på att surfa runt på Martha Stewarts sida för där finns alla slags pysselprojekt du kan tänka dig. 
Ett helt gäng med filtdekorationer som jag ska använda till julkort, jullayouter och på tags till julklapparna. Filt är ett så tacksamt material att jobba med och kostar inte så mycket. Ett tips är att använda era chipboard figurer som mall om ni inte vill rita själva. Granarna och snöflingorna har jag använt mall till. Hoppas att jag kunde bjuda på lite inspiration. Dela gärna med er om ni provar på något av dessa.

Ha en trevlig Lucia dag.
Kram
/Helena

Fredagsskissen

En speciell helg ligger framför oss. Lucia och tredje advent - två mysiga grejer! Glöm inte att ta foto så ni kan scrappa fredagsskissen sen! :-)

Veckans skiss:Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 18 december vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.

Förra veckans skiss inspirerade dessa två härliga tjejer:


Anette Smith


Ann-Charlotte Bengtsson

Tack för inspirationen ni ger!

Trevlig helg! Kram, Marie

Scrapmaran är fullbokad!

...så när som på en plats!

Jag utlovar en lyxig helg i pysslandets tecken!
Rejäla och fina gåvor från ScrapAddicted och resten utav sponsorerna.
Vinster till alla härligt inspirerande utmaningar som designteamet kommer att vara med och ta fram.
Överraskningar utav lite olika sorter. ;-) ;-) ;-)
Demos.
Skratt, scrap och möten med nya och gamla vänner.

SKA VI HA ROLIGT, TJEJER??? ;-)

Här har vi deltagarlistan. Jag & Marie står inte med :-)
Kommer att fylla på med betalningar så att ni inte behöver oroa er ifall pengarna nått mig. Pengarna behöver INTE vara mig tillhanda förrän 26 januari, men jag har skickat ut betalinfot till er alla. Ville ha det klart innan semestern.

1. Jennie I BET
2. Keath B, Rum 7 BET
3. Jeanette E, Rum 1 BET
4. Helena D, Rum 1 BET
5. Sara D, Rum 2 BET
6. Camilla E, Rum 3 BET
7. Anna J, Rum 3 BET
8. Mia Ö BET
9. Anette S BET
10. Anki T BET
11. Gabi R BET
12. Madlene R BET
13. Katarina J BET
14. Ulrika S BET
15. Marita P, Rum 4 BET
16. Elisabeth E, Rum 4 BET
17. Petra O BET
18. Sara T BET
19. Susanne L BET
20. Therese D BET
21. Jessica E BET
22. Helene V, Rum 5 BET
23. Lilian A, Rum 5 BET
24. Lotta R, Rum 6 BET
25. Helena L BET
26. Sophia B, Rum 6 BET
27. Linda G, Rum 7 BET
28. Bente F BET
29. Alexandra F BET
30. Karin SN BET
31. Kristina D BET

Jag ser SÅ mycket fram emot att få träffa er alla - och lovar att planeringen är i full gång :-)

12 december - Små origamistjärnor

Häromkvällen när jag för en gångs skull skulle vara lite "social" med pojkvännen och sitta i TV-soffan istället för vid pysselbordet, kände jag mig så uttråkad och rastlös så jag började vika sådana här söta små stjärnor:

 
....å det var en så mysig sysselsättning så det blev en hel MASSA:
 
Eftersom jag jobbar på avlägsen ort just nu så har jag inte haft möjlighet att göra en egen instruktion till hur man viker dem - och varför skulle jag ödsla tid på det egentligen...det finns ju bl.a. en superbra tutorial
HÄR !

Jag skar 0,6-1 cm breda strimlor av vanligt tunt papper. Tjockt papper var svårare att använda upptäckte jag. Strimlorna bör vara minst 20 cm långa.

Stjärnorna är jätteenkla att göra, så det är ett perfekt julpyssel att göra tillsammans med barnen också!

Man kan lägga ett par-tre stycken i julklappspaketen, eller limma dem utanpå! Man kan dekorera julbordet och fönsterbrädorna med dem, man kanske kan trä dem på tråd med hjälp av en nål och göra en girlang..eller trä på ståltråd och sticka ner i jorden till någon jul-blomgrupp? Spraya dem med glitter, vettja! Det är bara fantasin som sätter gränser.

Ha det så mysigt i vintermörkret!
*kram*
//Nina

11 december - Varianter på tags

Jag har blivit förälskad i snygga tags och klarar numera knappt av att skapa utan att inkludera en tag eller två. De är så användbara både som de är och som dekoration. Ofta förknippar man kanske tags med jul, men de passar också till alla tillfällen. Här kommer några exempel där jag har skapat med Creative Cafés läckra tags:


Här har jag stämplat på den näst minsta tagen, dekorerat med lite sticklesprickar och en blingsten innan jag knöt med band runt ett ljus. Snabb och enkel juldekoration eller gå-bort-present. Man kan också numrera fyra tags, knyta runt ett varsitt ljus och och använda som adventsljus.


Den största tagen blev ett eget julkort, men skulle också kunna användas på en julklapp. Enkelt dekorerad med band, lace, stickles och en stämpel, i nederkanten har jag stansat med en rolig border-punch.


Ett vinter- eller julkort i isiga färger. Den minsta tagen är så söt och gör sig bra på kort tycker jag. Här dekorerad med lite punchinella och band. Sticklesprickar på det mönstrade pappret och i ena hörnet på tagen.


Detta är nog min favoritdekoration för tillfället. Som ett eget litet mini-collage precis på/runt tagen. Här med punchinella, band och en epoxy-sticker.


Tagsen fungerar också till andra tillfällen. På detta kort ger tagen i bakgrunden lite djup till kortet. Stämpel från Easer.

Hoppas du blir inspirerad att skapa mer med tags!
/ Sanna

10 december - Scrappad färgburk till julgodisetIdag ska du får tips på hur du gör en enkel men fin gå-bort-present när man blir bjuden på glöggmys i juletid. Jag har köpt nya, rena färgburkar (0,75 l) i färgaffären som jag klätt med papper. Jag använder dubbelhäftande tejp och limmar Scrappy Glue precis i kanterna också för att det ska ligga tätt i alla skarvar.
 


Materialet jag har använt är:
Papper: Dubbelsidigt October Afternoon julpapper och Bazzill
Fästmaterial: Dubbelhäftande Tejp och
Scrappy Glue
Verktyg: QK, Fiskars Border Punch: Fiskars Threading Water, cirkelstans 5 cm och mönstersax
Stämplar: Easer God Jul och Gott Nytt År (cirkel), Doodle Factory Blox stor, Magnetstämplar Making Memories Providence
Pennor: ProMarkers och American Crafts

Här kommer några inspirationsbilder till ett snabbt pyssel:

Mät burkens höjd och skär till mönsterpapperet. Se till att sätta en sträng med lim ända ut i kanterna dit tejpen inte når.


Lägg försiktigt på papperet på buken och skryk ut det.


Min burk är 34 cm i omkrets vilket gör att jag får skarva lite med ett annat papper (i detta fall: baksidan) när ett 12x12-papper inte räcker helt runt.


Till skarvarna skar jag ut remsor som jag stansat med Fiskars fina Border Punch med hål. Var noga med att limma även här för att det ska fästa ordentligt.
Sedan tryckte jag ut en cirkel till locket.


En 5 cm cirkel täckte inte helt locket så jag klippte en bit vitt med mönstersax för att fylla ut.


Sedan stämplade jag jultexten på och limmade på en QK-snöstjärna i filt.


En färdig burk att fylla med godis.


Jag har köpt en cellofan-kansister (egentligen till vinflaskor) som jag satt en liten skämtsam gris-tag på.


Tack för mig!
Hoppas du fick lite inspiration av dagens kalender.
Lindzi

9 december - Fialia visar QuicKutz 4 x 8 alfabeten

Jag har alltid älskat Quickutz och har flera av de vanliga alfabetena. Jag är väldigt förtjust i typsnitt över huvudtaget, och att sätta rubriken snyggt är väldigt viktigt för mig. Jag älskar att ha två olika typsnitt i rubriken och gärna ett mindre och ett större. Detta blev ju kostsamt med de gamla Qk-alfabetena, så när Thickers gjorde sitt intåg på marknaden för nåt år sedan shoppade jag (och många med mig) på mig massor. Men jag har ofta retat mig på att jag kanske inte har just det alfabetet i just rätt färg och känt som om jag måste kompromissa lite hela tiden med hur jag vill att det ska se ut.

Så när Quickutz släppte nyheten om sina 4x8 alfabet blev jag överförtjust och när jag fick hem mina första (nej, jag kunde inte nöja mig med bara ett) så blev jag kär. Vilken underbar uppfinning, och så billiga. Hela alfabetet på en enda die som var 4 x 8 inches. Suveränt! Det finns både mini och skinniminialfabet på 4x8 plattor.

Här har jag en layout utan rubrik, cardstock att stansa i och två stycken 4 x 8 alfabet, nämligen Rollerskate och Chocolate.
 

Jag gillar inte att slösa cardstock i onödan, så jag klipper lagom stora bitar för bokstäverna som jag ska stansa och lägger dem precis ovanpå. Men det gäller att man har tungan rätt i mun sen så att inte något glider. Men det brukar gå ganska bra. Här använder jag alfabetet Rollerskate.
 

Sen brukar jag lägga upp bokstäverna som jag vill ha dem längs en linje på mitt skärunderlägg. På så sätt får jag dem rakt och snyggt. Sen tar jag ej permanent tejp som jag har i en speciell tejphållare på mitt scrapbord, och tejpar rakt över bokstäverna. Sen lyfter jag upp dem och så kan jag flytta runt dem på layouten för att se precis var jag vill ha titeln.
 

När jag är nöjd med placeringen så vänder jag tejpen upp och ner och sätter lite
Scrappy Glue på dem.
 

Sen är det bara att klämma dit rubriken där man vill ha den och låta det torka. När det är torrt så drar man försiktigt av tejpen och så sitter rubriken precis där man vill ha den.


Här är det alfabetet Chocolate som får jobba. Jag stansar ordet snö i samma färg som Äntligen. 


Den färdiga layouten med två olika typsnitt, precis som jag gillar.
 

På den här layouten har jag också använt två olika typsnitt. Först Moonlight till texten världens minsta. Och har ni sett vilken tur jag hade att de orden passade precis ovanför fotot. Ibland ska man verkligen ha tur!
 

Ordet SNÖGUBBE stansade jag ut i vit dekorgummi med Quickutz senaste 4 x 8 alfabet Storybook. Jag använde dekorgummi för att det skulle få en lite snöig känsla.
 

Här har jag använt Chemistry som jag tycker passar så bra till min sons namn. Femman kommer ur Moxie classic alfabetet.
 

Och här på den sista layouten har jag använt mitt absoluta favoritalfabet, Jolly! Jag tror att jag använde det på 15 layouter i rad när jag hade köpt det. Värt varenda krona! Det är superlätt att få skrivstilen snygg och det tycker jag är jätteviktigt med ett sådant alfabet.


Nu hoppas jag att jag fått er riktigt sugna på 4 x 8 alfabetena, och att jag rätat ut eventuella frågetecken.

/Fia


8 december - Orkidéer i papper

Under lucka åtta gömmer sig mina favoritblommor: Orkidéer. Och min variant överlever bäst UTAN vatten! Jag har använt den till att dekorera en gästbok till ett par vänner som ska ha en stor nyårsfest. Sen dekorerade jag även en ask som innehåller en present till en vän som fyller år så här i juletider. Du kan även använda orkidéerna på en layout eller canvastavla tillsammans med foto då den görs i syrafria material.

Du behöver:
Mallar
En bra sax
Scrappy Glue, eller liknande flytande lim
Färg/pennor efter smak

Det första du gör är att rita av mallarna på cardstock, där står hur många du ska klippa ut av varje del. Jag använde bling till den med gul mittdel och vanlig canvas till den med vinröd.Limma nu ihop de delar som är lika dana, jag har använt Scrappy Glue eftersom det blir lagom rinnigt att använda och torkar lagom snabbt. På fotot ser du hur mycket jag tagit:


När du lagt ihop dem pressar du ut limmet i kanterna och börjar forma bladen enligt bilden här under. Jobba med en i taget så du hinner med innan limmet torkat. Kanske behöver du putsa till bladens kanter med en sax om något sticker ut från bladet som sitter på baksidan.


Och så gör du nästa:


Formar den ungefär så här:


Den lilla delen ska du bara ha en av, annars blir den för tjock att forma. Rulla småbladen runt en tunn pinne eller vad du har i närheten.
Du färglägger den som du vill ha den med dina favoritfärger. Jag har använt promarkers (ej syrafria om man är petig med det på sina layouter), andra pennor och fluid chalk för att få de färgerna jag vill ha. Ett tips är att söka på nätet på ordet orkidé och kika på vilka färgställningar de finns i och färglägga efter din favorit.


Montera ihop bladen. Jag använde Scrappy Glue även här förutom till mittdelen, den satte jag fast med en liten Glue Dot.

Gästboken (boken är en Story Book från Fancy Pants):


Asken:


Om ni provar på att göra en orkidé får ni gärna skiva kommentar till detta inlägg.

Lycka till!
Marie/Lily

Emma har scrappat med October Afternoon Night Light


Papper: Bazzill
Mönstrat papper:
October Afternoon Night Light
Alfabet: OA Playtime Alpha Rubons, alfabetsstickers Rose Moka
Dekoration: Stickers KI Memmories, Making Memories, SassaFras; brads Making Memories
Övrigt: Fluid Chalk, penna


Mönstrat papper: October Afternoon Night Light
Alfabet: OA Playtime Alpha Rubons
Dekoration: Journalingsticker Making Memories, chipboard Basic Grey, brads Making Memories
Övrigt: Fluid Chalk, Penna


Papper: Bazzill Kraft
Mönstrat papper: October Afternoon Night Light
Alfabet: Alfabetsstickers Rose Moka
Dekoration: Brads Bazzill Basics
Övrigt: Akrylfärg, fluid chalk, penna

//Emma

7 december - Vika pappersstjärnor

Bland det bästa med julen tycker jag är allt pyssel. Det är så mysigt och sitta och lyssna på julskivor och julpyssla. Jag älskar dessa pappersstjärnor och förra julen gav jag mig på att försöka lära mig det.

Kan ju säga att det gick sådär. Letade efter en beskrivning på nätet och hittade den här från Hemmets Journal.
http://www.hemmetsjournal.se/jul/Julpyssel/Papperstjarna-till-granen/

Jag är inte den bästa på att läsa beskrivningar så jag höll på att slita ut mitt hår förra julen... men tillslut så fick jag till stjärnorna någorlunda i alla fall. I år har jag äntligen lärt mig den där sista lilla snurren. Övning ger färdighet sägs det.
Så idag bjuder jag på en beskrivning i form av foton för att kanske underlätta vikandet för er. Testa, efter några stycken har ni fått in knixet och vika stjärnor blir nästan ett beroende. *skratt* Häng dom i granen, i fönstret eller fäst dom som dekoration på ett paket.Material:
* Något att skära rakt med
* Sax
* Papper/Cardstock
* En lite tjockare nål1. Skär till 4st, 1cm remsor och vik dom på mitten.


2. Nu ska vi fläta ihop dom.
Börja med att ta remsa 2 runt remsa 1.


Remsa 3 ska runt remsa 2.


Remsa 4 ska runt remsa 3 och genom remsa 1.


Dra åt remsorna så att du får en fyrkant.


3. Ta en del av remsa 1 och vik bakåt.


Vik en del av remsa 2 bakåt.
Vik en del av remsa 3 bakåt.
Vik remsa 4 bakåt...

...och dra den under remsa 1.


Nu ska den se ut så här.


4. Nu ska vi vika till uddarna på stjärnan. Ta den högra remsan och vik den bakåt så att du får en trekant.


Vik den framåt så att du får en till trekant.


Dra remsan under en del av fyrkanten, precis som på bilden. Ett tips är att klippa till änden av remsan för att lättare kunna dra igenom det.


Dra åt så att du får till en udd.


Gör likadant på dom 3 resterande remsorna på höger sida. (Jag har markerat dom med 1,2 och 3.)


Nu ska du ha fyra stycken uddar. Vänd på stjärnan och gör likadant på andra sidan.


5. Nu kommer den kluriga delen som jag inte fick till förra julen.
Vik remsa 1 och 2 bakåt.


Vik remsa 1 bakåt så att du får en trekant.


Nu kan du plocka fram nålen och peta den under "ihåligheten" under remsa två. Du ska kunna komma ut genom udden. Du förbereder för att kunna dra remsa 1 genom där.


Dra remsa 1 under remsa två...


...så att du får till en sån här "bulle" eller knopp eller vad det nu än är. Vrid stjärnan åt vänster.


Vik remsa fyra bakåt så att du får en trekant. Ta nålen och peta under remsa 1(bullen). Dra remsa 4 under remsa 1.
Gör likadant med remsa 3 och 2.


Nu ska den se ut så här. Fint va?!
Vänd på stjärnan och gör likadant på den sidan.


6. Sista delen är att klippa bort remsorna så nära udden som möjligt.

Nu kan du antingen trä på tråd och hänga upp den eller dekorera den som du vill. Måla, stämpla eller embossa. Jag har glittrat till några av stjärnorna genom att spraya med spraylim och sedan hälla över glitter.

Det går att göra större stjärnor också men då behöver du papper som är längre än cardstock. Längre än 30cm alltså. Den större stjärnan som jag har gjort har måtten 1,5cmX60cm. Jag har tänkt att testa att göra ännu större också. Jag älskar dessa stjärnor.

Ha en trevlig andra advent och pyssla lugnt. Om ni har några frågor så fråga på bara. Jag ska försöka svara så gott jag kan.

julkramar
/Helena

Snöflingor: Dana Zarling Design - Shrivers brush set

6 december - Fototips - stäng av blixten

Jag har under det senaste året vågat att stänga av blixten på min kamera. Det är inte helt lätt då bilderna riskerar att inte blir helt skarpa och jag är just lite skärpenörd. Men jag har insett att bilderna som jag tar utan blixt förmedlar en annan känsla än de med blixt. Blixtens ljus är så obarmhärtigt och färgerna blir kalla. Blixten förvränger mina barns hudfärger och så får man slagskuggor som förstör bilden. Det är inte det lättaste att ta bilder utan blixt så här års men med lite hjälp av några lampor så går det faktiskt.

I måndags eftermiddag bakade vi pepparkakor och det hade hunnit bli mörkt. I taket på vårt kök så har vi en spot med tre mindre lampor som jag riktade alla åt ett håll. Det räckte för att ta bilder med. Bilden utan blixt ger en mer mysig känsla än den med blixt - eller vad tycker du?

Det är lättare att lyckas med bilder utan blixt om man har ett objektiv som är ljusstarkt. Jag har tagit dessa med ett 50 mm objektiv och bländartalet var 2. Tiden blev 1/60 och ISO 1400. Det viktigaste är att man provar sig fram och vågar leka med ljuset och fånga stämningen istället för perfektionen.

Med blixt kan bilden se ut så här, det blir ett kallt och blått ljus.


Utan blixt blir färgerna och ljuset mjukare och varmare.
 

Fia har också tagit två bilder, ett med blixt och ett utan.

Med blixt.


Utan blixt.


Så stäng av blixten och fånga den mysiga decemberstämningen :)

/Malena

Fredagsskissen!

Fredagen den femte december! I helgen är det andra advent.... Det är ju knappt så man tror det! Själv kör jag med mantrat: Våga Vägra Stress i December. Jag njuter och gör det jag känner för, skakar på axlarna åt måsten och försöker bara vara. Det känns ovant, men SÅ bra.
På antalet bidrag till fredagsskissen så märks det att ni har fullt upp med annat. Skisserna finns ju kvar här på bloggen om ni vill skapa efter dem senare.
Veckans skiss:


Cirkeln är från ett overlay från
Hambly.

Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 11 december vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.

Förra fredagsskissen gav dessa bidrag:


Ann-Sofie Eriksson


Anette Smith

Tack för jättefina layouter! Stämningsfulla båda två. :-)

Kram från Marie

3 platser kvar på Maran!

Välkommen till ScrapAddicteds populära mara i Malmö 28-29 mars 2009


JA, nu är det dags! Äntligen kan vi hälsa kortmakare och scrappare välkomna på en härlig maraton igen!


Anmälan och betalning ska göras senast den 26 januari. Denna anmälan är bindande.
Jag kommer att bekräfta er anmälan genom att skicka ett mail till er, där i finner ni även Bankgiro-information. Tänk på att ni inte behöver betala in förrän den 26 januari trots att mailet från oss kommer tidigare.


Detta är vad som kommer hända:


Det blir pyssel tillsammans med andra härliga tjejer från 9-?? lördag och 9-17 söndag på Scandic Hotel Segevång i Malmö. Det passar lika bra för kortmakare som för scrappare - alla är givetvis lika välkomna!


Välkomstpaket till alla deltagare! Utmaningar i långa banor för de som har lust!  Fina vinster och överraskningar!

Demonstrationer kommer att hållas, delar utav ScrapAddicteds designteam kommer att vara på plats.

Frukt och vatten i lokalen under hela maran.

Förmiddagsfika, lunch och middag inkl. dryck och sallad båda dagarna.


Pris för hela helgen: 1300:- per person


Möjlighet för långväga gäster (och andra som önskar) att hyra rum finns. Kostnaden är 375:- per person i dubbelrum. Enkelrum kostar 750:-. Trebäddsrum kostar 950:-. Frukostbuffé ingår i rumshyran.


Tvekar du mellan att stanna över och att köra hem? Boende på hotellet är trevligt, eftersom det öppnar upp till kvällsscrapping och samkväm. Kanske unnar man sig ett glas vin, kanske vill man scrappa tills ögonen går i kors?


ScrapAddicted finns förstås på plats med stora delar utav butiken!

Anmäl er på scrapaddicted@loberod.com.
Skriv då om ni önskar plats i dubbelrum/enkelrum också, och om du vill ha rum redan från fredag eller om det räcker på lördagen.
Önskemål om rumskompis kan också lämnas förstås :) 


Per dagens datum är 27 utav 30 platser redan bokade.

Har ni frågor eller om något känns oklart så släng iväg ett mail.

Klara sponsorer utav välkomstpaket, överraskningar och vinster just nu är:Vill även dela med mig utav lite kommentarer som jag fick i formuläret, det är kommentarer som dessa som gör att jag gärna vill göra om detta igen och igen! Tack vänner!!!


* Jag har ju varit på 2 st i Malmö å de har varit TOPPEN!!! Tack Jane, Kram

* Har varit på en vilken var kanon! Har jag bara möjlighet och råd så kommer jag igen!

* Åh ÄNTLIGEN JANE!!! :) Har längtat sen förra i Malmö. Hoppas vi som var där förra gången får förtur som du lovade lite skämtsamt :)
* Definitivt! De är de roligaste maror jag någonsin varit på!!!!
* Var i Malmö på en tidigare mara på Scandic där. Något av det bästa jag varit på!!!
* Jane, du kan redan anmäla mig =)
* Jag har varit på SAs mara förut, och jag kommer defintivt igen, om jag kan

Och dessa kommentarer är urplockade bland massor utav andra lika trevliga!

Jag ser SÅ fram emot att få träffa er igen!

Kram från Jane


5 december - skiss á la webmosterhelene

Såhär lagom till helgen kommer här en mysig och busig skiss i lucka nummer 5. Jag tycker om att rita skisser och att sen få tolka dom... Det är ju nästan ännu roligare. Hoppas ni också gillar min skiss såhär några veckor före jul.Och så kommer såklart en tolkning från mig. Såhär i efterhand är det extra skoj att scrappa dessa magbilder, då vår älskade lilla son är här hos oss!/Helene

Inspirerande med Malena och RoseMoka Equinoxe

RoseMoka har blivit en av mina absoluta favorittillverkare. De överraskar med både färgglada och dova papper. De har en unik sliten stil som passar till alla slags foton. De har också helt underbara bokstavs och sifferstickers som matchar papperen. Man vill bara ha mer och mer av dessa härliga produkter.

Serien heter Equinoxe och
du hittar den här. Bokstäverna hittar du här.

 
Att jag skulle scrappa de här underbara höstfotona på mina barn var rätt självklart med så underbara papper. Det är både väldigt lätt och ohyggligt svårt att scrappa starka foton. Det blev en enkel design med färgerna från fotot. Bakgrundspapperet heter Ete Indien. Den lilla biten bredvid fotot heter Journal Intime. Jag letade bland mina gamla blommor och tog alla som hade en blå färg som passade. Jag har placerat olika brads i mitten och valde de med mönster och metallkant på. Många roliga brads hittar du här. De stora bokstäverna är Puffy Thickers från American Crafts och de små är stickers från RoseMoka.


Jag valde här att leka med vitt för att skapa kontrast till fotot som gick i samma färger som papperet. Det heter Crepushule och har härliga höstträd i hörnen. Dekorationerna är ett ihopplock av band, bollfrans, frills, kollegieblockpapper, spets, lace cardstock. Bokstäverna är stickers från RoseMoka och hjärtat är från Heidi Swapp.

 
Fotot är taget där vi alltid tar ett foto varje sommar. Jouranlingen är just bara namn och ålder. Bakgrundspapperet heter Septembre. Jag har också använt små bitar av Denim och Baroque bakom fotot. Det röda är ett mandarinnät. En halv blomma och en tag från 7G och så bokstavstickers från RoseMoka.

 
För att bryta av lite har jag gjort lite galnare layouter. Här är en dokumtentation om Benjamins totalt utslitna däck. Papperena heter Recoltes, Peid de Poule och Journal Intime. Thickers från American Crafts och bokstavstickers från RoseMoka och Making Memories.

 
Min son är inte alltid en leende prins. Det är mycket vrål och skrän hemma och han gillar det här fotot på honom själv. En enkel titel med blandade thickers och RoseMoka bokstäver. Bakgrundspapperet heter Baroque. De små runda dekorationerna är från Love Elsie.

 
Ett härligt sommarminne i glada färger. Bakgrundspapperet heter Tricot Ecossais och är fantastiskt blått. Ni ser själva att det är samma djupblå färg som vattnet. Små bitar av Denim och Peid de Poule. De färgglada dekorationerna är ett band som jag fått av Anna Stenman (tack!), knappar, dymo och journalingrutor. Bokstavstickers från RoseMoka.

Tack för titten!
/Malena

4 december - Tim Holtz á la Karin

Jag älskar att leka och testa nytt och en av mina stora inspirationskällor är Tim Holtz. På hans blogg går det att hitta massor av tips och trix och idag tänkte jag dela med mig av lite inspiration som jag hittat där.

Jag har gjort två julkort där jag kombinerat distressink med QuicKutz Jolly Gift Set. Så här ser det färdiga kortet ut och nedan följer en beskrivning med bilder hur jag gjort själva bakgrunden.

 

Förutom en bild som du använder som mall/mask så behöver du distressinkdynor, en make up-svamp, papper till kortet och embosstillbehör. Först skar jag till ett vitt papper som jag gjort själva bakgrunden på. Sedan stansade jag ut mallen i ett skräppapper. Se till att spara både det utstansade och resterna.
 

Lägg själva julgranskulan där du vill ha det på pappret. Ta sedan makeup svampen och fånga upp färg från stämpeldynan. Dutta sedan runt mallen tills du fyllt pappret med färg.
 

 

Efter det byter du mot den del av pappret där det utstansade varit för att skydda bakgrunden. Byt svamp och färg på stämpeldynan och fyll i med färg i kulan.


Torka bakgrunden med embossfönen så alla stämpeldynefärg är torr innan du gör nästa moment. Lägg tillbaka mallen och stämpla vackra swirls på julgranskulan. Embossa.
Nu har du gjort en vacker bakgrund som du kan bygga vidare på. Jag fyllde i med mer färg ovanpå det embossade för att motivet skulle framträda mer. Jag fyllde också i julgranskulan med Faber Castell Pitt Artist-pennor i kanterna så att kulan fick en skarp kontrast. Jag dekorerade med fler swirls som jag guldembossade och blingade detaljerna med glitterlim. Jag använde thickers för texten och sist men inte minst sprätte jag akrylfärg och distressink från refiller med hjälp av en tandborste. Det kan bli lite kladdigt men det är värt det!

Jag tyckte teknikerna var så kul att jag gjorde en tag också. För att göra bakgrunden till den använde jag texten Hohoho från Jolly Gift Set samt punchinella. Se vad du har hemma som du kan använda och glöm inte att ha roligt! Lycka till!/Karin

3 december - utmaningslåda

Vi älskar utmaningar av olika slag, t.ex skisser, produkt- eller färgutmaningar. När man kör fast i sitt scrappande kan en utmaning ge den där skjutsen man behöver för at lossna och komma igång igen.

För ett tag sedan kom vi på idén att göra en "utmaningslåda". En enkel papplåda kläddes in i fina mönstrade papper och denna fyllde vi med små lappar som innehöll scraprelaterade ord, t.ex. mönstrat papper, band, biljett, randigt mm.

 
Design: Fia

 

När vi känner för att utmanas drar vi tre ord ur lådan, med ett "omdrag" om en av lapparna inte känns skojig eller inspirerande. Sen är det bara att sätta igång och scrappa, fantasin sätter gränsen för hur man väljer att få in sina ord i layouten. Ibland sätter vi klockan på en timme, så får man lite tidspress också!

Här kan du ladda ner ett dokument som innehåller förslag på ord att fylla utmaningslådan med. Dokumentet är bara att skriva ut, klipp sen isär orden och scrappa din egen utmaningslåda. Fyll gärna på med egna ord!

Här är några exempel på layouter som vi gjort med lappar från vår lilla låda.

Linda: Jag drog lapparna "färgad cardstock", mönstersax och chipboard. Jag har klippt det prickiga och randiga pappret med en mönstersax och som chipboard har jag rubriken och swirlen.


Fia: Jag drog tre lappar och på dem stod: öljetter, cirkel och journalingstämpel. Så här blev resultatet:


Fia: En annan gång drog min syrra tre lappar till mig, på dem stod: journalingstämpel (igen), knappar och inget mönstrat. Jag blev supernöjd med resultatet.


/Fia och Linda

Linda visar decembers månadspaket

Decembers månadspaket är en riktig karamell med otroligt fina papper och tillbehör som kickar igång inspirationen. Papprena passar bra till alla typer av foton, eftersom jag nyligen gift mig så har jag valt att scrappa några av våra bröllopsfoton. Paketet består av papper från Making Memories Mocha, SEI Alpine Frost, ett glittrigt alfabet, journalingblad samt cardstock i matchande färger.

En enkel layout med en bild från när vi bytte ringar under vigselakten.

Övrigt (ingår inte i månadspaket): Bazzill Just the Edge, Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads.

Den här layouten började som en 12x12, men kändes alldeles felbalanserad och konstig, så jag skar ner den till en A4 och den kändes mycket mer sammahållen. På bilden står vi och lyssnar på min tärna Sophia som läser dikten "En gyllene ring", ett känslosamt ögonblick.

Övrigt (ingår inte i månadspaket): Brads som jag lagt ett lager glitterlim i guld och 3D-lack på.

Här får pappret en central roll, det är som en dekoration i sig. Jag har valt ett foto som jag gjort om till gammal stil.

Rubrik: QK Jolly
Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads, spetsband, blomma, dymo.

Jag har länge varit sugen på att plocka fram symaskinen, men det har aldrig blivit av. Nu tog jag tag i saken och sydde lite på den här layouten, det blir en extra "touch" över layouten på ett enkelt sätt.

Rubrik: QK Jolly
Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Rogue Bit Dot, prickigt band, dymo, glitterlim.

En detaljbild på våra ringar och min fina brudbukett. På cardstocken har jag sprayat med Maya Mist i brun färg

Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads, dymo.

Till sist ett kort där jag använt ett av journalingbladen. När jag skulle skriva "Grattis" saknades ett a i den mörka färgen, jag tog ett i guld istället vilket bröt av på ett fint och dekorativt sätt.
 
Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads, spetsband.

Tack för mig!
/Linda

Välkommen till ScrapMara i Malmö - tilläggsinfo!

Välkommen till ScrapAddicteds populära mara i Malmö 28-29 mars 2009


JA, nu är det dags! Äntligen kan vi hälsa kortmakare och scrappare välkomna på en härlig maraton igen!


Anmälan och betalning ska göras senast den 26 januari. Denna anmälan är bindande.
Jag kommer att bekräfta er anmälan genom att skicka ett mail till er, där i finner ni även Bankgiro-information. Tänk på att ni inte behöver betala in förrän den 26 januari trots att mailet från oss kommer tidigare.


Detta är vad som kommer hända:


Det blir pyssel tillsammans med andra härliga tjejer från 9-?? lördag och 9-17 söndag på Scandic Hotel Segevång i Malmö. Det passar lika bra för kortmakare som för scrappare - alla är givetvis lika välkomna!


Välkomstpaket till alla deltagare! Utmaningar i långa banor för de som har lust!  Fina vinster och överraskningar!

Demonstrationer kommer att hållas, delar utav ScrapAddicteds designteam kommer att vara på plats.

Frukt och vatten i lokalen under hela maran.

Förmiddagsfika, lunch och middag inkl. dryck och sallad båda dagarna.


Pris för hela helgen: 1300:- per person


Möjlighet för långväga gäster (och andra som önskar) att hyra rum finns. Kostnaden är 375:- per person i dubbelrum. Enkelrum kostar 750:-. Trebäddsrum kostar 950:-. Frukostbuffé ingår i rumshyran.


Tvekar du mellan att stanna över och att köra hem? Boende på hotellet är trevligt, eftersom det öppnar upp till kvällsscrapping och samkväm. Kanske unnar man sig ett glas vin, kanske vill man scrappa tills ögonen går i kors?


ScrapAddicted finns förstås på plats med stora delar utav butiken!

Anmäl er på scrapaddicted@loberod.com.
Skriv då om ni önskar plats i dubbelrum/enkelrum också, och om du vill ha rum redan från fredag eller om det räcker på lördagen.
Önskemål om rumskompis kan också lämnas förstås :) 


Per dagens datum är 24 utav 30 platser redan bokade.

Har ni frågor eller om något känns oklart så släng iväg ett mail.

Klara sponsorer utav välkomstpaket, överraskningar och vinster just nu är:
Vill även dela med mig utav lite kommentarer som jag fick i formuläret, det är kommentarer som dessa som gör att jag gärna vill göra om detta igen och igen! Tack vänner!!!


* Jag har ju varit på 2 st i Malmö å de har varit TOPPEN!!! Tack Jane, Kram

* Har varit på en vilken var kanon! Har jag bara möjlighet och råd så kommer jag igen!

* Åh ÄNTLIGEN JANE!!! :) Har längtat sen förra i Malmö. Hoppas vi som var där förra gången får förtur som du lovade lite skämtsamt :)
* Definitivt! De är de roligaste maror jag någonsin varit på!!!!
* Var i Malmö på en tidigare mara på Scandic där. Något av det bästa jag varit på!!!
* Jane, du kan redan anmäla mig =)
* Jag har varit på SAs mara förut, och jag kommer defintivt igen, om jag kan

Och dessa kommentarer är urplockade bland massor utav andra lika trevliga!

Jag ser SÅ fram emot att få träffa er igen!

Kram från Jane


2 december - embossing och julkort utan julstämplar

Karin visar här hur man kan skapa vackra julkort  och dekorationer med hjäp av tekniken embossing och utan julstämplar.


 


För att embossa behöver du en stämpel, en stämpeldyna, embosspulver och något att värma med. Stämpeldynan kan antingen vara en genomskinlig embossdyna eller Versa Mark som är genomskinliga eller en färgad stämpeldyna av typen Pigment ink. Pigment ink är lite klibbigare vilket gör att pulvret fastnar.

Som värmekälla föredrar jag att använda en riktig embossfön. Det går bra med en värmefön som du hittar bland byggvarorna på stora varuhus också men de är ofta stora och klumpiga och framförallt är de varma. Embossföner blir bara så varma som det behövs för att pulvret ska smälta, du kan lätt ha den framme och du kan hålla det du embossar i händerna. Ska du embossa små pappersbitar är det bäst att du använder en pincett så du skyddar fingertopparna.Först stämplar du motivet på det papper där du vill embossa. Vill du att motivet ska vara absolut jämt så använd ett slätt papper som Bazzill Smoothie. Det går också att embossa på strukturerat papper men tänk på att strukturen kommer att märkas. Det är roligt att testa olika sorters papper för olika effekt.

När du stämplat motivet så häller du pulvret på det stämplade motivet. Häll på rikligt så allt täcks. Efter det häller du av det överflödiga pulvret på ett kopieringspapper som du lagt under som uppsamlare. Vik ihop pappret till en pip och häll tillbaka pulvret i burken.Ibland fastnar pulver där du inte vill ha det och det kan bero på många saker. Var försiktig med fingeravtryck och liknande så slipper du en del av det. För att finputsa innan du värmer så kan du använda en pensel och pensla bort pulver som hamnat utanför motivet.Efter det värmer du med fönen. Om du använder en embossfön kan du ha munstycket rätt nära motivet och rör det långsamt. Efter en kort stund börjar pulvret smälta och bli glansigt fortsätt då och rör värmekällan över hela motivet tills allt har smält. Var noga med att inte värma för länge eftersom pulvret då lätt sjunker in i pappret.Embossing kan man leka med på flera sätt, våga exprimentera och leka och se alla möjligheter och effekter som embossing ger!

/Karin

På förekommen anledning

På förekommen anledning vill jag påpeka att en order är en order - antingen din förstvalda betalning godkänns eller inte. Om täckning ej finns på ditt kort, eller om ditt köp ej godkänns hos Kreditor - så MÅSTE ordern betalas till vårt bankgiro inom 4 arbetsdagar. I annat fall måste vi fr.o.m. idag inkassera en hanteringskostnad vid obetalda ordrar. Hoppas på er förståelse.
Mvh Jane, 2008-12-02

1 december - mörka ner bakgrund i foton

I denna stämningsfulla men dock mörka decembertid är det inte alltid lätt att fota, bilderna blir mörka och ibland röriga då man fotar mera inomhus än vanligt. Här visar Helene ett enkelt sätt att göra sina foton mer "rena" och fokuserade.

---------------------------------------------

Här kommer en enkel liten tutorial/beskrivning på hur jag oftast mörkar ner bakgrunder på fotografier med rörig bakgrund. Om det är "rätt" vet jag inte, men det fungerar för mig i alla fall.

Observera att denna tutorial är gjord för engelsk version av Photoshop CS3, har du en annan version så hoppas jag att det fungerar på ungefär samma sätt. Om inte annat kan du leta reda på det verktyg jag använder och hitta nåt liknande sätt.


Börja med att öppna ditt fotografi i Photoshop


1. Duplicera lagret, så att du får ett exakt likadant lager ovanpå det första. Det gör du genom att högerklicka på lagret i lagerpaletten och välja "Duplicate layer". Det är på detta översta lager du gör dina ändringar. Blir det fel kan du alltid kasta lagret och börja om från början på ett enkelt sätt
2. Klicka på knappen med en hand på, det verktyget heter Burn tool. Om du inte ser en hand där så trycker du på den lilla pilen till höger på knappen och väljer handen.
3. Här väljer du storlek på Burn tool, jag börjar med en stor storlek på ungefär 666. När du kommer närmare motivet på bilden rekommenderar jag att du zoomar in i bilden och minskar storleken på Burn tool så att du inte mörkar ner på ditt motiv utan enbart bakgrunden.


4. Nu drar du med verktyget där du vill mörka ner, det gör du genom att trycka ner vänsterknappen på musen samtidigt som du drar över bakgrunden. Dra försiktigt och flera gånger på samma ställe istället, så ser du att bakgrunden blir mörkare och mörkare. Se till att dra så det blir ordentligt mörkt/svart, så du inte får konstiga skuggor och ljuseffekter då du framkallar bilden sen.


5. Nu slår du ihop lagren och sparar din bild, det gör du genom att högerklicka på ditt lager och välj "Merge visible". Tänk på att spara bilden med nytt namn så du alltid har kvar originalbilden.

Detta sista fotografi i beskrivningen har även fått lite mer stuns i sina färger, men det är en helt annan historia

Fler förslag som visar hur det kan se ut:


Före redigering


Efter redigering


Före redigering


Efter redigering

/Helene