Första ljuset är nu tänt

Idag är det den första advent och nedräkningen mot julafton börjar i form av julkalender på tv:n, chokladkalendrar eller presentkalendrar. December är en mysig månad med tända ljus som lyser upp i mörkret och man får värma sig med glögg och pepparkakor. Vi på ScrapAddicted vill bidra till julstämningen och kommer under månaden sprida inspiration som går i julens tecken och varje dag kommer ni få följa vår egna lilla julkalender i bloggen. Vi tjuvstartar redan idag, eftersom det är först advent och först ut är Emma som bjuder på inspiration i form av en paketkalender.

---------------------------------------------

Jag gillar idén med en paketkalender till barnen, i väntan på julafton. Fast jag gillar inte tanken på 24 pyttesmå presenter som bara riskerar att försvinna eller gå sönder. Ännu mindre tycker jag om tanken på 48 sådana paket som det blir, om man som jag, har två barn.


Lösningen blev en enkel adventspaketkalender med 8 paket i stället för 48. Ett paket till varje barn varje söndag i advent alltså. Jag hittade en söt liten hängare som passade perfekt för ändamålet. Fast nästa år får det nog bli en hängare till, för det var lite trångt med två paket på varje krok.


Paketen har jag slagit in med helt vanligt brunt omslagspapper och lite vanligt garn.


För att veta vilket barn som skulle få vilket paket vilken söndag, har jag fäst en liten hjärttag på varje paket. De små trähjärtanen hittade jag på en julmarknad, men man kan enkelt göra egna med en bit stadig kartong, en pepparkaksform och lite vit färg. På varje hjärta har jag stämplat barnens namn med Makng Memories magnetstämplar och satt på siffror av filtthickers.

Resultatet blev en härligt spännande och julig paketvägg utan någon stor ansträngning alls.

Och med det här inlägget vill vi alla i ScrapAddicteds team, tillsammans med Jane och Marie, önska er alla en riktigt god start på julen. Vi hoppas att ni kommer följa vår spännande julkalender som bjuder på massor av inspiration varje dag fram till julafton.

Fia har scrappat med RoseMoka Equinoxe

De här papperna var verkligen mina. Jag blev förälskad i samma sekund som jag öppnade DT-paketet. RoseMoka Equinoxe är varma och mustiga färger och heeelt perfekta till höstfoton som man ju har massor av just nu. De var lätta att skapa med och layouterna bara scrappade sig själva. De små bokstavsstickerserna är jätteanvändbara, jag älskar att göra titlar med både mindre och större bokstäver.

 
CS: Bazzill
Papper: RoseMoka Equinoxe
Dekorationer: Primablommor, knappar, floss
Alfabet: Quickutz Storybook, Rosemoka Equinoxe - Alpha Brown

 
Papper: RoseMoka Equinoxe
Dekorationer: Lacing brads, floss
Alfabet: Quickutz Chocolate, Rosemoka Equinoxe - Alpha Red

 
Papper: RoseMoka Equinoxe
Dekorationer: Knappar
Alfabet: Quickutz Chemistry, Rosemoka Equinoxe - Alpha Red, Rosemoka Equinoxe - Numbers Blue

 
CS: Bazzill
Papper: RoseMoka Equinoxe
Dekorationer: Bazzill blomma. knapp
Alfabet: Rosemoka Equinoxe - Alpha Blue

 
CS: Bazzill Kraft
Papper: RoseMoka Equinoxe
Dekorationer: Prima blommor, 7Gypsies metalldeko
Alfabet: Quickutz Jolly, Rosemoka Equinoxe

/Fia

Fredagsskissen!

Vi har en riktig myshelg framför oss med första advent och allt vad det innebär. Så i dag är det extra kul att kicka igång helgen med denna fredagasskiss:


Stämpel:
Autumn Leaves. Spray: Maya Road. Snöflingor: typsnitt WWFlakes.

Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 4 december vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.

Förra veckans skiss gav bl.a. dessa bidrag:


Pernille Lövlund


Jessica Eklund


Linnea Andersson

Tack för alla inspirerande layouter! Det är så roligt att ni vill skapa efter fredagsskissen. :-)

Hoppas helgen går i mysets tecken. Kram, Marie

Zarischka har valt att sluta

Fick ett mail av Zarischka.
Där berättade hon att hon inte kände sig bekväm med den typen utav uppdragsscrapping som det innebär då man är Designtem-medlem just nu. Därför ville hon sluta.
Och jag tyckte det var helt ok att hon fick gå över dagen.
Stort tack till dig Zarischka för det du skapat för ScrapAddicted och lycka till framöver. :-)

/ Jane

Scrapmara på Scandic Hotel Segevång i Malmö

Har gått genom era svar på frågeformuläret jag bad er att gå genom för att hjälpa oss att göra denna maran ÄNNU bättre än föregående år.

Har tagit hänsyn till alla era svar, och de flesta valde Malmö och lördag till söndag - så jag kan nu glädja er med att det nu är inbokat!


Håller på att räkna på priset - men väntar fortfarande svar från transportbolaget som ska flytta butiken mellan Löberöd och Malmö och tillbaka! Så jag får återkomma med det inom kort. Det kommer dock att kosta mer än föregående år, eftersom priserna höjts ganska mycket på lokal, mat, transport o.s.v.

Då kommer även preliminärt schema, sponsorer m.m. ut!

Här kommer tillgänglig information:

Välkommen till ScrapAddicteds populära mara i Malmö 28-29 mars 2009


JA, nu är det dags! Äntligen kan vi hälsa kortmakare och scrappare välkomna på en härlig maraton igen!


Anmälan och betalning ska göras senast den 26 januari. Denna anmälan är bindande.
Jag kommer att bekräfta er anmälan genom att skicka ett mail till er, där i finner ni även Bankgiro-information. Tänk på att ni inte behöver betala in förrän den 26 januari trots att mailet från oss kommer tidigare.

Detta är vad som kommer hända:


Det blir pyssel tillsammans med andra härliga tjejer från 9-?? lördag och 9-17 söndag på Scandic Hotel Segevång i Malmö. Det passar lika bra för kortmakare som för scrappare - alla är givetvis lika välkomna!


Välkomstpaket till alla deltagare! Utmaningar i långa banor för de som har lust!  Fina vinster och överraskningar!

Frukt och vatten i lokalen under hela maran.

Förmiddagsfika, lunch och middag inkl. dryck och sallad båda dagarna.


Pris för hela helgen: XXXX:- per person


Möjlighet för långväga gäster (och andra som önskar) att hyra rum finns. Kostnaden är 375:- per person i dubbelrum. Enkelrum kostar 750:-. Trebäddsrum kostar 950:-. Frukostbuffé ingår i rumshyran.


Tvekar du mellan att stanna över och att köra hem? Boende på hotellet är trevligt, eftersom det öppnar upp till kvällsscrapping och samkväm. Kanske unnar man sig ett glas vin, kanske vill man scrappa tills ögonen går i kors?


ScrapAddicted finns förstås på plats med stora delar utav butiken!

Anmäl er på scrapaddicted@loberod.com.
Skriv då om ni önskar plats i dubbelrum/enkelrum också, och om du vill ha rum redan från fredag eller om det räcker på lördagen.
Önskemål om rumskompis kan också lämnas förstås :) 


Har ni frågor eller om något känns oklart så släng iväg ett mail.
Vill du anmäla dig oavsett pris går det förstås bra - i annat fall lovar jag att återkomma med priset så snart det är klart!


Vill även dela med mig utav lite kommentarer som jag fick i formuläret, det är kommentarer som dessa som gör att jag gärna vill göra om detta igen och igen! Tack vänner!!!


* Jag har ju varit på 2 st i Malmö å de har varit TOPPEN!!! Tack Jane, Kram

* Har varit på en vilken var kanon! Har jag bara möjlighet och råd så kommer jag igen!

* Åh ÄNTLIGEN JANE!!! :) Har längtat sen förra i Malmö. Hoppas vi som var där förra gången får förtur som du lovade lite skämtsamt :)
* Definitivt! De är de roligaste maror jag någonsin varit på!!!!
* Var i Malmö på en tidigare mara på Scandic där. Något av det bästa jag varit på!!!
* Jane, du kan redan anmäla mig =)
* Jag har varit på SAs mara förut, och jag kommer defintivt igen, om jag kan

Och dessa kommentarer är urplockade bland massor utav andra lika trevliga!

Jag ser SÅ fram emot att få träffa er igen!

Kram från Jane


Happenings i vår!

Har fått många förfrågningar om jag kommer att ställa ut som butik på "eventet" i Helsingborg till våren - och svaret är nej.
Arrangören kommer att välja andra butiker att ställa ut i år, vilka vet jag inte. Men i rättvisans namn är det ju inte mer än rätt att någon annan också får en chans att serva eventdeltagarna med roliga produkter. ;-)

Däremot planerar jag en Scrap-Mara i vår!
Vet att många sett fram emot det, så jag är glad att det äntligen blir av!

Ännu är det på planeringsstadiet, och jag hade blivit jätteglad om du som inte fått mitt senaste nyhetsbrev vill gå in och svara på
följande frågor, så att vår Mara blir bättre än någonsin!

Höstiga hälsningar från Jane

Anna visar Rob & Bob Studios

Jag har scrappat loss med papper från Rob & Bob Studios. Härliga färgglada papper och dekorationer.

Första layouten är från Ludvigs femårs kalas. Åh vad jag gillar att ha en son som fyller år i augusti så man kan leka ute. På ett kalas tar man oftast många foton som sedan kan vara svårt att få ihop på en layout. Jag valde att göra en dubbellayout (vad annars) och att beskära alla foton i samma höjd, i detta fall 4".


 

Efter skolstarten kom grannen med toppen idén att vi skulle åka och bowla. Sagt och gjort in med barnen i bilen och styra den mot staden. Det var många olika stilar på att få iväg klotet mot käglorna. Felicia var den som lyckades bäst i sin stil.


 

Nästa happening denna skolstartsdag var att äta på Restaurang Gyllene Måsen. Efter bowlingen hade det hunnit bli lunchtid. Med tanke på att Ludvig inte tål mjölk är urvalet ganska så begränsat var man kan äta. Barnen var inte på något sätt och vis missnöjda med mammornas val av restaurang.


 

Ludvigs bästa kompis är Rasmus 14 år, ingen slår Rasmus att leka med. Rasmus och hans syster Matilda håller på med friidrott på fritiden. Det ska ju naturligtvis även Ludvig göra när han har åldern inne. Varje år anordnar Habo friidrott -04 en spjuttävling för eliten, i år hade de även andra grenar med att tävla i. Vi åkte givetvis dit för att titta på R & M. Mitt i allt skulle Felicia på ett kalas så då fick ta en liten paus i tittandet.


 

Papper: Bazzill mono Blå ~ Stonewash, mono Brun~ Pinecone, mono Grå~ Vit, mono Orange~ Apricot, trio Hillay~ Parakeet, Criss Cross Ladybug~ Kisses
Mönstrat papper: Produkter - Rob & Bob studios
Alfabet: QK: Nutmed Classic, Chopstick, Metro Classic, Disel Grand & Jolly
Dekoration: Band från Rob & Bob, band, blommor och knappar från Creativ Café, tags från Shabby Chick, floss, knappar från Foof a-la.
Övrigt: Fluid Chalk, QK KS-0243 bowling.
Skiss: Becky Fleck, Brenda Arnall, Becky Higgins

//Anna

Försenad fredagsskiss!

Fredagsskissen blev en lördagsskiss denna gång. Jag har åkt på en förkylning och i går kväll var hjärnan så seg att jag somnade utan att ha en tanke på skissen. :-) Men i dag är en ny dag och här kommer skissen:Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 4 december vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.


Förra veckans galna skiss gav tre kreativa tolkningar:


MissGoldie (slipsen är dotterns första farsdagskort till pappa. Så gulligt!)


Linnea Andersson


Anette Smith

Så kul att ni är med och skapar efter en tokig skiss! Jättefina tolkningar alla tre.

Ha en bra helg! Hälsningar från ett vitt Löberöd.

Kram, Marie

Vinnare i oktobers bloggutmaning

Nu är alla röster räknade och vinnaren av oktobers bloggutmaning är utsedd. Stort grattis säger vi till Pernille L!!En Tim Holtz Texture Hammer och ett chipboardalfabet är snart på väg hem till dig, så snart du skickat din adress till 
scrapaddicted@loberod.com :-)

/Linda


Bloggutmaning för november i Karins regi

Jag älskar att leka och testa nytt men märker ändå ofta att jag gärna hamnar i samma spår och kör säkra kort med rena raka linjer. Den här månaden har jag utmanat mig själv och nu er att bryta det, leka, testa nytt, våga. Jag tog fram min Rectractable Craft Scratcher och ristade på fotografierna. För att ge bakgrunden dimension så använde jag foamstamps, bubbelplast och målade på frihand med akrylfärg. Kanterna på dekorationer och bakgrundspappret skrapades med en edgescrapaer och allt ramades in av cirklar i olika storlekar.Nu är det din tur!

Novembers bloggutmaning handlar om att inte söka det perfekta utan att leka, riva, skrapa och kladda. Du får tolka uppgiften i vilket format du vill (kort, LO, Alter, Minialbum m.m) men rivna kanter, akrylfärg och cirklar ska finnas med. Du ska också ha skrapat och ristat på ditt alster.

Skicka in ditt bidrag till tavling@scrapaddicted.se senast den 10 december. Tänk på att ditt alster inte ska vara större än 400 pixlar. Jane och designteamet röstar sen fram en vinnare som får ett Tim Holtz paket värt över 200:-.

Lycka till!
/Karin

Ljuvliga skapelser från Lindzi med KI Memories Festive

En av mina absoluta favoriter bland papperstillverkarna är KI Memories. Serien Festive är i klara härliga färger och några papper har pärlemorskimmer. Det känns fräscht med annorlunda färger till jul. Kombon röd och rosa är en favorit! Även om papperna är i jultema tycker jag att de passar fint till mycket annat också.

Jag har fått pyssla lite med serien
Festive och även underbar Glitter Lace Cardstock, denna gång som passar fint till Bazzill Bling och den strukturerade Bazzill Dotted Swiss som jag använt här.

Jag har även använt Vellum som jag tycker är en jättefin detalj på layouter och kort.

Här har jag stansat ut en cirkel av vellumet och lagt det över både det mönstrade papperet och fotot. Jag limmade fast det på 4 små ställen innan jag sydde fast det på maskin. Likadant gjorde jag med den härliga plastiga Sheer Delicate med pärlemorkänsla och vita snöflingor. Jag ville ge layouten en kall känsla och valde kyliga färger men lade till detaljer i varma färger.
Dotted Swiss blir snygg att riva för det skivar sig så extra tunt. Kanten ser nästan lite ut som mulberry.


Här har jag stämplat på vellumet och fäst det med brads.Rub-on: Hambly
Brads: minibrads
Stämpel: 100% Lillebror

Här har jag lagt vellumet över det mönstrade papperet för att tona ner det lite.


Mina hjärtan är klippta på frihand med världens bästa sax. Har haft den i 2 år tror jag och den är superbra.

Alfabet: blandade Thickers
Övrigt: punchinella, Bazzill Just the Edge

Här har jag stansat ut cirklar av vellumet (diam 5 cm) och lagt det över det mönstrade papperet.

Alfabeten: Thickers
Övrigt: gammalt Basic Grey-papper


Hjärtat är klippt i Dotted Swiss


En snabb tändsticksask .

Övrigt: stämpel, knapp-brad (privat)

En enkel men fin gå-bort-present när man blir bjuden på glöggmys i advent. Jag har köpt nya, rena färgburkar (0,75 l) på färgaffären som jag klätt med papper. Jag använder dubbelhäftande tejp (Biltema) och limmar Scrappy Glue precis i kanterna också för att det ska ligga tätt i skarvarna. Eftersom burkens omkrets är 34 cm får jag skarva lite med ett Bazzill Bling när mönsterpapperet inte räcker helt runt.Alfabete: Thickers
Övrigt: mönstersax

Hoppas du hittade lite inspiration för dina julprojekt eller vanligt scrap!
Lindzi

Chris har dragit en vinnare

Du med nummer 52 - maila mig på scrapaddicted@loberod.com
Du har vunnit ett härligt paket med Basic Greys Wassail värt över 500:-! 
Det kan hämtas upp i butiken, eller skickas till dig mot portokostnad :-)

TACK ALLA, för en helt fantastisk dag!
Ni är TOPPEN och jag ser redan fram emot nästa happening!

Stor kram

Jane
(och Marie, Linnea & Camilla förstås!)

Bloggutlottningen klar

Vinnare utav en QuicKutz "godispåse" värd 500:- blev Gunnel:

Postat av: Gunnel

Jättefina erbjudanden!! Mitt samvete tillåter säkert att jag handlar julklappar till mig själv. Det är ganska rymligt.
Ses den 18:e

2008-11-06 @ 12:43:42

Kom fram till oss och berätta att du är Gunnel - jag har din vinst i kassan :-)

Till er alla andra:
EN UTLOTTNING SKER BLAND ALLA SOM KOMMER! Alla som kommer till butiken idag får en lott. Jag ber Chris dra en lott innan han lämnar världsmetropolen Löberöd ;-) Vinnaren får sedan ett härligt paket med Basic Greys Wassail värt över 500:-! Det kan hämtas upp i butiken, eller skickas till er mot portokostnad :-)
Är du på plats får du det med dig förstås!

OCH - som en överraskning till er alla: ALLA som handlar för minst 1500:- får med en hemlig QuicKutzdie i sin påse! Hela köpet räknas - givetvis även dina QuicKutzköp! Dien får du i kassan och den är slumpmässigt utvald. Får du en du redan har kanske du kan byta med en kompis!!!

Hjärtligt välkomna mellan klockan 10 och 18 idag!!!

Jane, Marie, Linnea och Camilla

Karin visar lekfulla Cosmo Cricket Jacks World

Jag älskar de här papperna från Cosmo Crickets Jacks World. Färgerna, lekfullheten och hur de är roliga utan att bli för mycket. Färgkombinationen gav mig alla möjliga accosiasioner och lockade både till scrappade layouter och kort.

 


Ibland går det lite fort. Jag hade tänkt, klurat, bestämt mig och klistrade fast bakgrundspappret noga med mönstret åt rätt håll. Men så mitt i allt ändrade jag mig och satte en matta bakom fotografiet och det var där jag glömde bort mig, vred på bakgrunden och, ja, solarna och molnen hamnade på snedden. Men vad gör det när papperna är så vackra? Papprets form och struktur passar toppen till att brodera och sy i och jag passade på att kombinera detta med hemmagjorda blommor i ena hörnet.

Papper: Bazzil
Mönstrat papper: Cosmo Crickets Jacks World
Alfabet: Puffy Alpha Black
Dekoration: Blommor av mönstrat papper Cosmo Crickets Jacks World
Övrigt: Brodyrgarn

 

 


Min brorsdotter älskar att klä ut sig, dansa, sjunga och spela roller. Plötsligt är hon än den ena och än den andra. I somras åkte hela familjen till Kanada för att hälsa på henne, hennes lillebror och resten av familjen. Faster Anna hade med sig en fantastisk present som genast provades. Särskilt peruken var en klar favorit. Cosmo Cricket Jacks worlds lekfulla papper var perfekta till bilderna och verkligen lyfte fram buset och glädjen.

Mönstrat papper: Background Worn Lined Paper, Cosmo Crickets Jacks World
Alfabet: Tiny Alpha stickers Falala, blandade Scenic route, Heidi Swapp
Dekoration: Jacks World - Strip Tease, brads
Övrigt: Broderad kant


Något med papperna osar tidigt 1900-tal och inspirerad av det kom detta kort till. Lite glitter på det och en rosett och jag är redo för att gå på kalas.

Papper: Bazzil
Mönstrat papper: Cosmo Crickets Jacks World
Dekoration: Band Cream Dashed


Vem har sagt att julsaker bara kan användas till jul? Bokstavsstickersena är från MMs Falalaserie och passar finfint med Cosmo Crickets mjuka färger. Bambopstämpeln med sin lekfullhet passar också toppen!

Papper: Bazzil
Mönstrat papper: Cosmo Crickets Jacks World
Alfabet: Tiny Alpha stickers Falala
Dekoration: Band Cream Dashed
Övrigt: Stämpel Bambop


Till sist ett enkelt och roligt kort där Jacks Worled får tala sitt eget språk.

Papper: Bazzil
Mönstrat papper: Cosmo Crickets Jacks World
Alfabet: Tiny Alpha stickers Falala
Dekoration: Knappar

/Karin

IMORGON SMÄLLER DET!

Gissar att många längtar lika mycket som jag?

Jag, Marie, Camilla och Linnea är taggade. Vi bjuder på glögg och pepparkakor medans ni strosar omkring och hittar dina fynd!
Längst in i butiken har vi upprättat vår "QuicKutzbas" - där passar du förstås att bli medlem i vår QuicKutzklubb och att testa QuicKutz alla maskiner.
Vi har fått hem pallvis med Revolution Table Tops, och jag gissar att södra Sveriges scrappare/cardmakers kommer att passa på att handla för att få med sig sin egen "snygging":

En Revolution Table Top per kund.

Träffade Chris idag, och han är inte bara snygg ;-) utan RIKTIGT medryckande och supertrevlig.
Missa inte mötet med honom om mindre än ett dygn:Vi hälsar er HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!!

/ Jane

Anna G har scrappat halloween med Cosmo Cricket Haunted.

Buuu! Här kommer skrämmande inspiration för era Halloweenbilder! I vår familj brukar vi inte fira Halloween på något speciellt sätt men äldsta dottern fyller år i början av november och ville förra året ha Halloweentema på sitt kalas, så då fick det bli det. Jag har väntat på de rätta pappren att scrappa dessa bilder med sen dess och vilka kan vara bättre en de ursnygga pappren från Cosmo Crickets i serien Haunted.

 
Papper: svart Bazzill
Mönstrat papper: Cosmo Cricket Haunted- Macarbre och Nevermore
Alfabet: Senic Route Redmond Stencil
Dekoration: Pumpa - utklippt ur Haunted Journaling cards, Qk spindel, punchinella lila.
Övrigt: piprensare, plastögon, mönstersax, svart fluid chalk, vit penna

 
Mönstrat papper: Cosmo Cricket Haunted - Omnious och Them Bones
Dekoration: punchinella lila och svart, pumpor fladdermöss spindelnätshörn och journaling card utklippta ur Haunted Journaling cards samt Haunted Striptease
Övrigt: häftklammer, wellpapp, svart fluid chalk, tag, band, 3D kuddar, svart penna

 
Papper: svart Bazzill
Mönstrat papper: Cosmo Cricket Haunted - Gothic och Them Bones
Alfabet: American Crafts Cream Soda
Övrigt: röd akrylfärg MM, röd dymo, piprensare, svart och röd fluid chalk

/Anna G

Malena med SEI Glitzmas

Jag är så glad att jag upptäckt Scrapbooking för det ger mig så många tillfällen till glädje och fascination. De här papperen från SEI har förgyllt mitt liv i en vecka nu. Det är papper som får en att tappa andan för de sprakar, gnistrar och skimrar omvartannat. Det är jultema med snöinslag men det går att göra annat som en höstlayout.
 
Dessa papper är mönstrade på båda sidor vilket borde vara straffbart för hur ska man kunna välja sida när båda är lika fina. Den ena sidan har glitter, folie eller lackade detaljer och den andra sidan har fina diskreta mönster.
Här finns alla papper i serien.Bakgrundspapperet heter Winter Glitterland och det rödvita bakom fotot heter Sparkle all the way och jag har använt baksidan. Det här papperet var så vacker så det fick bli bakgrund till en av mina favoritsånger. Jag hade valt ut det här fotot innan men när vi sjöng den här sången i kyrkan sist jag var där så var layouten klar. Jag har lagt till några orange remsor från Scenic Route. Blommorna är gamla och den vita är glittrig precis som detaljerna i bakgrundspapperet. Här finns den fast i en annan färg.Bakgrundspapperet heter Let it glow och först tänkte jag ta bort julgranskulorna och bara göra en vinterlayout men så kom idéen om önskelistetemat då det är något som tjatas väldigt mycket hemma nu. Födelsedagen är om några veckor och så jul sen. Papperet har lackade detaljer och det är en liten upptäcktsfärd att se alla små mönster och detaljer
Jag har som dekoration runt fotot använt en tag från 7G, en liten bit av SEI papperet som heter Sparkle all the way, hjärta från Heidi Swapp, band och thickers från American Crafts. Snöstjärnorna är från Making Memories.Här har jag använt baksidan till All is merry and bright. Jag har igen använt baksidan på Sparkle all the way. Det röda är också ett SEI papper med härlig struktur och heter Ruby. Bokstäverna är thickers och snöstjärnorna är i filt som jag färgat med svart stämpeldyna. Bingbrads och blingstenar fick bli det lilla extra.Jag hittade ett gammalt foto från ett fotografbesök julen 2005. Det är en liten Miriam som var lika charmig då som nu. Papperet heter 12 days och Glitzmas och de svarta detaljerna är lackade. Ett urläckert papper som inte behöver så mycket dekorationer utan måste få skina av sig själv.Det här pappert är lekfullt och fantastiskt vackert. De silverfärgade snirklarna är av metall och blänker så fint. Papperet heter Sleighbells blinging och passar till snöbilder. Vi hade snö under Allhelgonahelgen och barnen var ute och busade. Fotot är ett fångat ögonblick och det lyckliga ansiktet ville jag förstärka i layouten. De små bitarna runt fotot är diverse spillbitar och så baksidan av All is sparkle ännu en gång. Jag har klippt ut en egen snöstjärna och så en titel i vitt för att ge mer känsla av snö. Thickers från American Craft.

/Malena

Karin: Maya Road+ Sonoma+ Hambly

När jag såg det här minialbumet första gången så visste jag att jag var tvungen att ha det. Det är så härligt kreativt och passar till så mycket olika att jag inte kunde låte bli det. Med temat "vingarna bär" gjorde jag ett enkelt album om ett år av mitt liv som förändrat min syn på mig själv och livet.

Lika kär som jag är i albumet är jag i Scenic Routes papper. Sonoma-seriens varma toner passar mig perfekt. Att använda Hambly overlays som albumsidor är inspirerat av Ali Edwards vackra minialbum och hennes skapande som handlar om livet här och nu. Att göra albumet var för mig inte bara ett sätt att minnas utan ett sätt att samla tankarna och gå vidare i livet, vingarna bär.

Albumet gjorde jag så att jag använde en av albumsidorna som mall och ritade av på de mönstrade papper som jag ville använda. Sedan klippte jag ut och limmade fast. För att få snygga kanter så filade jag av pappret som stack utanför med en nagelfil. När det var gjort så valde jag ut bilder som berättar min histora. Jag dekorerade, målade med akrylfärg och skrev journaling. Jag lät det vara enkelt, meningen med albumet är inte att andra ska läsa utan att jag fick fundera tillbaka. Till sist dekorerade jag framsidan med Glossy accent och glitter. Innan jag gjorde det hade jag målat med Distress Ink och skrivit journaling. När allt torkat satte jag ihop albumet som nu var färdigt.

Album:
Wings Chipboard Album
Mönstrat papper: Scenic Route Sonoma serien
Dekoration: Blommor Prima
Övrigt: Hambly overlays, Glossy accent, Stickles

/Karin

Fredagsskissen!

Ja, Fredagsskissen är här igen och lovar att vi har helgen framför oss. Dagens skiss är mer än lite inspirerad av SassaFras finfina papper:Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 20 november vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.Förra veckans fredagsskiss gav makalöst snygga layouter, bl. a. de här:


Anette Smith


Pernille Lövlund

Kul! Tack för bidragen denna vecka! :-) Ha nu en jättskön helg! Kram, Marie

Fia skapar köpbegär med SEI Alpine Frost

Jag har använt SEI's nya pappersserie Alpine Frost. De är helt ljuvliga!! Jag tror att varenda papper gått åt, det finns bara spillbitar kvar.

Samtidigt som jag fick det här härliga papperspaketet från Jane så fick jag Quickutz nya giftset med alfabetet Jolly. Det här är nog det snyggaste alfabet som Quickutz har gjort och det har verkligen gått varmt där hemma sen jag fick det. Att hela alfabetet finns på en och samma platta gör det verkligen superenkelt att använda.

 
Jag plockade fram ett par gamla primablommor som passade perfekt i färg, men för att göra dem lite snyggare så stämplade jag på dem med en textstämpel från 7Gypsies. 
Här har jag kombinerat Jolly med de snygga bokstavsstickersarna från Bella Boulevard / Pack Your Bags. De är ursnygga och det är perfekt att arket innehåller både versaler och gemener. 
På flera av layouterna har jag använt stickers från Bella Boulevard / Pack Your Bags. Här är det den lilla gula pilen.

Här har jag stämplat på blommorna med en swirlsstämpel.


 
Här har jag använt ett av papperna från Making Memories Journalingblock. De passar helt perfekt till de här papperna. Det snygga bandet kommer från Adornit och är helt ljuvligt. Det vita på bandet sticker liksom upp och ger en fin struktur.

 
Även här har jag använt ett av Making Memories Journalingblock, men det bruna den här gången. Jag har även använt stickers från Bella Boulevard / Pack Your Bags. En Bazzill Just the Edge har också kommit med här, passar perfekt.

 
Tillsammans med Jollyalfabetet får man en hel mängd snygga cookie cutter dies. Bla den här snygga rutan som jag har använt till att skriva i här.

Sen gjorde jag två små godisaskar som är perfekta att ge bort istället för ett kort eller en blomma.


Till sist blev det även ett farsdagskort till min kära pappa. Tyckte att det rutiga pappret passade perfekt till det.


Tack för titten!
/Fia

Bidrag i oktober månadsutmaning

Det har kommit in så många fina bidrag till min bloggutmaning i oktober månad, där ni skulle scrappa efter en skiss samt ha med klädd chipboard och något rosa. Här kommer alla de fina bidrag, och nu återstår det för juryn som består av Jane och designteamet att utse en vinnare som får en Tim Holtz Texture Hammer och ett chipboardalfabet.


Keath/K8an


Anette Smith


Caroline/Zeekay


Eivor/Ejja


Helena P


Ingela F


Jane/janeingbritt


Kristina S


Pernille L


Sara/sjd


Sofia E


SusanneH


Ulrika/Tweetyullis

Jag lovade också att skänka 10 kr för varje bidrag som kommit in, och då det kommit in 13 härliga bidrag så skänker jag 130 kr till ScrapAddicteds Rosa Bandet-kampanj.

/Linda

Sagolika kort från Helena med stämplar från Rachelle Anne Miller

Helena har skapat fem underbara kort med fokus på de vackra stämplarna från Rachelle Anne Miller. Detta är ögongodis!!


Papper: Bazzil
Mönstrat papper: Basic Grey och Lace Cardstock
Stämpel: Rachelle Anne Miller - Friendship, stämplad med Versafine Onyx black och färglagd med Distress Ink refills.
Dekoration: Chipboard snöflingor - Maya Road, Ghostshapes snöflingor - Heidi Swapp, Snöflingor 2 olika stansar - Marvy Uchida & EK Succes, Band - Prima, Scrappers Floss - Karen Foster, Boksstavsstickers - Carolee´s Creations.
Övrigt: Vit akrylfärg, Pigment Ink-Frost White, 3D-lack, Stickles, vit penna, Heidi Swapp Edge Scraper och Precision File set från Basic Grey

 
Papper: Bazzil dotted cardstock, specialpapper i silver
Mönstrat papper: Pink Paisley
Stämpel: Rachelle Anne Miller - Welcome, stämplad med Versafine Onyx black och färglagd med Distress Ink Refills.
Dekoration: Blommor - Prima, Fernstans - Punch bunch, Filtlöv - egengjorda, Scrappers Floss - Karen Foster, Brads Creative Imaginations, Boksstavsstickers- Carolee's Creations.
Övrigt: 3D-lack, Stickles, vit&svart penna, Scalloped frames - Nestabilities, broderitråd och Japanese Screw Punch.

 
Papper: Bazzil dotted cardstock
Mönstrat papper: Kaiser Craft och Lace Cardstock
Stämplar: Rachelle Anne Miller - Ginger mother, stämplad med Versafine Onyx black och färglagd med Distress Ink Refills.
Alfabet: QK - Biography
Dekoration: Tag - Creative Cafe, Band - Creative Cafe, Knapp - Basic Grey, Loop Rings- Tim Holtz, Scrappers floss - Karen Foster, Chipboard hjärta - okänt.
Övrigt: Fluid Chalk, Vit Akrylfärg, 3D lack, stickles och vit penna.

 
Papper: Bazzil
Mönstrat papper: Maja Design
Stämplar:  Rachelle Anne Miller - Santa is coming. Stämplad med VersaFine Onyx Black och färglad med Distress Ink Refills.
Alfabet: QK Biography
Dekoration: Band - Creative Cafe, Filtlöv - egengjorda, 
Övrigt:  Brun stämpeldyna, 3D-lack, vit akrylfärg, stickles, vit&svart penna, Fluid chalk, Pigment Ink, Scalloped frames - Nestabilities, broderitråd, Piercing tool - Making Memories och Edge Scraper - Heidi Swapp

 
Papper: Bazzil Cardstock och Dotted Cardstock
Stämpel: Rachelle Anne Miller - Welcome, stämplad med VersaFine Onyx black och färglagd med Distress Ink Refills.
Dekoration: Blommor - Prima och Making Memories, filtlöv - egengjorda, Knappar - Autumn Leaves, Felt Matties - Prima, band och snöre.
Övrigt: 3D-lack, Stickles, Fluid Chalk, vit&svart penna, broderitråd och Piercing tool från Making Memories.

//Linda

8 dagar kvar, och förberedelserna fortsätter!

Någon nämnde i förra Deck of The Halls-inlägget att det kändes som att gå på Nobelfest!
JA, vi lovar att ta hand om er som kungligheter den 18:e :-)

Jag, Marie, Camilla och Linnea kommer att vara här. Vi bjuder på glögg och pepparkakor medans ni strosar omkring och hittar dina fynd!
Vi har fått hem pallvis med Revolution Table Tops, och jag gissar att södra Sveriges scrappare/cardmakers kommer att passa på att handla för att få med sig sin egen "snygging":

En Revolution Table Top per kund.

Så, missa inte följande HAPPENING om en dryg vecka:Vi hälsar er HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!!

/ Jane

Fredagsskissen!

Hittar ni saker i vardagen som lyser upp i mörkret? Innan i kväll när jag satt och skissade på en ny fredagsskiss så kom min dotter, Agnes 5,5 år, och undrade vad jag gjorde och skulle minsann också göra en skiss. :-) Hennes är sparad och jag ska absolut skapa efter den, men det är min skiss som jag visar här:Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på det längsta hållet. Senast torsdagen den 13 november vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.En annan sak som lyser upp i höstmörkret är allt ni skapar efter fredagsskissen. Här kommer ett urval tolkningar av
förra veckans skiss:


Pernille Lövlund


Susanne Harrysson


Lotta Bark

Ha en bra helg! Kram, Marie

Rosa Bandet insamlingen är över!

TACK TACK TACK...
ja så mycket tack att det svämmar över...
till alla er som på ett eller annat sätt deltagit i ScrapAddicteds insamling!

 kronor lyckades vi samla in till fortsatt forskning!

Det är så STORT och så UNDERBART att jag saknar ord!
Det är över all förväntan!

Än en gång - tack alla tjejer som bidragit med underbara konstverk att auktionera ut.
Tack alla som har lagt bud. Tack alla som har vunnit föremålen. TACK TACK TACK!

Ni (VI!) är bäst!!! :-)

JaneQuicKutz Deck The Halls Tour - Destination Löberöd

Vill påminna er om att INTE missa följande evenemang med oslagbara erbjudanden!

Detta gäller endast i FYSISKA BUTIKEN i Löberöd (d.v.s. EJ i webbutiken) och ENDAST DENNA DAGEN!
Den 18 November 2008 är datumet du sätter ett stort rött kryss vid!

Jag har tagit hem mer Revolution Table Tops än man kan räkna ;-) Vågar lova att INGEN kommer att stå utan!

Vi öppnar klockan 10.00 och stänger 18.00 - och hela dagen gäller Revolution-erbjudandet -
Du kan välja ett eller fler billiga hemliga paket och FÅ En Revolution Top GRATIS eller så kan du köpa valfria QuicKutzprodukter för minst 800:- och få köpa Revolution Top för 200:-!!!  Dessutom har vi 10 % rabatt på hela övriga sortimentet (Ej QuicKutz)
En Revolution Table Top per kund!

EN UTLOTTNING SKER BLAND ALLA SOM KOMMER! Alla som kommer till butiken den 18:e får en lott. Jag ber Chris dra en lott innan han lämnar världsmetropolen Löberöd ;-) Vinnaren får sedan ett härligt paket med Basic Greys Wassail värt över 500:-! Det kan hämtas upp i butiken, eller skickas till er mot portokostnad :-)

BLOGGUTLOTTNING
Dessutom har jag en bloggutlottning. Alla som ska besöka oss kan skriva en kommentar i detta inlägg - och får då chansen att vinna en liten "godispåse" med QuicKutzprodukter värda över 500:- att hämta upp i butiken den 18:e! Jag drar vinnaren kl. 9.00 den 18:e. OBS! Denna vinst kan endast erhållas i butiken denna dagen!

Så, än en gång - välkomna till en hel dag utav festligheter i Löberöd - den 18 november!!!

Ps. Kanske passar du redan idag på att köpa ett
Jolly Giftset (som Chris dessutom kommer att demonstrera) och en platform med tillhörande mat?
Jolly är ett oerhört prisvärt och mångsidigt set - går att använda till inredning, layouter och kort! Bevis på det kommer du att kunna se i vårt skyltfönster då du besöker oss den 18:e - Marie (Lily) pyntar det för fullt! Ds.


MM Paperie Greenhouse i Sannas händer

Åhh som jag älskar denna serie, Making Memories Paperie Greenhouse i ljuvliga gröna toner. Tre layouter och ett kort har jag skapat med dessa papper.

I våras var jag ute på morgonpromenad och gick förbi detta staket lite längre ner på min gata. Jag var tvungen att gå tillbaka, ta några foton och vips hade jag layoutidén i huvudet. Äntligen hittade jag den perfekta pappersserien till fotot.
 

Jag skar av den rivna kanten på två journalingspots och använde sedan kanterna som dekoration tillsammans med en utstansad tag, häftklamrar och punchinella. Ville ha lite lyster i layouten och målade på med MMs Speciality Glaze - Clear Gloss och strödde sedan löst glitter ovanpå. Här kan du se lite närmre hur det ser ut:
 
Cardstock: CS Bazzill Raven, Hillary
Dekorationer: MM Greenhouse Paperie - Spiral journaling book istället för mönstrat papper, MM häftklamrar, MM Speciality Glaze - Clear Gloss, kopparfärgat löst glitter, punchinella
Alfabet: MM Mini Shimmer Alpha - Brown School House


Färgerna i dessa papper är så härliga, tyckte att de passade perfekt för att mjuka upp detta grå foto taget på en promenad i Malmö i våras.
 
Cardstock: Bazzill
Mönstrat papper: MM Greenhouse: Skinny Stripe, Fabric Brocade
Dekorationer: MM Greenhouse Paperie - Spiral journaling book, fluid chalk , svart penna
Text: Dymo, handskrift


Rankan på det mönstrade pappret är blank och sååå fin! Passar perfekt att göra kort med.
 
Mönstrat papper: MM Greenhouse Paperie Varnished Vine
Dekorationer: kopparfärgad punchinella, primablomma, fluid chalk, häftklamrar, stickles, MM Greenhouse Paperie - Spiral journaling book, MM Greenhouse Paperie brad.
Text: MM Minishimmer alpha - brown

Jag ville få lite liv i layouten och då blev det lager på lager i högra hörnet med både mönstrat papper, utstansade tags, en fin brad och en guldrub-on.
 
Cardstock: Bazzill white
Mönstrat papper: MM Geometric Window Greenhouse Paperie
Dekorationer: MM Greenhouse Paperie - Spiral journaling book, QK-tags, MM Greenhouse Paperie brad, guldrub-on från Hambly, svart penna
Text: Handskrift

/Sanna

Helene skapelser med Making Memories Poolside

Making Memories Paperie Collection i färgen Poolside  föll jag för vid första ögonkastet, att de sen är blåa gör inte saken sämre då jag precis fått en liten son. Papprena varierar i både struktur, mönster och färg och är fantastiska att arbeta med.

 
Papper: Bazzill (cardstock), Making Memories "Poolside" (mönstrat)
Journalingpapper: Making Memories "Poolside"
Bokstäver: American Crafts Thickers
Övrigt: pennor, hjärtpunch (EK Success), PearlMaker (flytande "pärlor")

 
Papper: Bazzill (cardstock), Making Memories "Poolside" (mönstrat)
Journalingpapper: Making Memories "Poolside"
Bokstäver: American Crafts Thickers
Övrigt: penna, tyghjärtan, hörnrundare (EK Success)

 
Papper: Bazzill (cardstock), Making Memories "Poolside" (mönstrat)
Journalingpapper: Making Memories "Poolside"
Bokstäver: American Crafts Thickers 
Övrigt: StazOn (ink), Artemio (blom- och bladstämplar), pennor, strass, häftklamrar

Kram
/Helene

November månadspaket á la Lindzi

Det är dags för ett nytt härligt månadspaket och denna månad inspirerar Lindzi med fantastiska layouter och kort. Visst blir man sugen?? Skynda att beställa ditt månadspaket!

-----------------------------

Tidigare trodde jag inte att månadspaket riktigt var min grej. Jag gillar att bestämma själv Men det är så roligt när man får hem ett färdigt paket där allt matchar och går fint ihop. När papperna är så här läckra som i detta paket är det en glädje att scrappa. Dekorationerna denna gång stickers vilket är snabbt och smidigt att använda. Passar en tidspressad scrappare som jag!

En snabb LO om en höstpromenad i vagnen.


Tänk att Lillebror kan sjunga starten på Amigo-programmet fast han bara är 14 månader. A-A!
Barns språkutveckling är så cool att följa.


Det söta roboten ingår inte i paketet men finns här


Här hade jag inget g kvar men då gjorde jag ett av ett o och ett y!


Jag tror att träden från ett av papperna har funnits med på nästan alla mina LOs denna gång. Man kan klippa ut dem som dem är eller som cirklar. Denna LO handlar om vårt efterlängtade hus och är 8x8.


Den lilla nyckeln och plastbandet ingår inte i paketet.
Först kändes nästan detta läckra papper från Sassafras Lass lite omöjligt att scrappa. Var får fotot plats?


Men så kom jag på att jag skulle klippa ut delarna jag ville ha med och limma på layouten. Fotot är taget en solig morgon i motljus.


Jag limmar gärna detaljer rakt på fotot. Var inte rädd för det. Det gör ofta papper och foto till en helhet.
Ännu mera utklippt och limmat.


Stövlarna klippte jag ut från en spillbit och ritade konturer och sula.
Stämpeln kommer från BamPop och är färglagd med ProMarkers.
Hoppas du kunde hitta lite inspiration.
Scrappa lugnt!
/Lindzi

Emma har skapat med Making Memories - Paperie Collection Rouge

Making Memories är helt klart ett av mina absoluta favoritmärken när det gäller scrapmaterial. Jag älskar de flesta av deras kollektioner och deras nya serie Paperie Collection är absolut inget undantag. Jag har jobbat med material från den del av serien som kallas Rouge och det var färger och mönster helt i min stil. Ljuvliga!

Förutom papperna så har jag jobbat med Rouge-Journaling Book, Rouge-Combo Brads och Rouge-Shimmer Alpha

/Emma