Fredagsskissen

Det är dags för en ny härlig fredagsskiss och idag är det Helene som står för den.Vi har hela tre tolkningar från vårt DT-team att visa upp. Först ut är Helene själv.


Karin


Malena


Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till
tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med "Fredagsskissen". Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på bredden. Senast torsdagen den 4 juni (midnatt) vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.

Vi har tyvärr inga läsaralster att visa upp den här veckan, vi hoppas på att få se fina tolkningar till den här fredagsskissen istället!

/Linda

Easerstämplar - vackert och romantiskt a la HelenaK

 
Papper: Bazzil cardstock
Mönstrat papper: Bazzil Swiss Dot
Easer stämplar:
Fylld gratulerarcirkel, Äppelblom, Fjäril stor, Fjäril mellan.
Övrigt: Stämpeldynor, Fluid Chalk, Nestabilities scalloped circle, Japanese Screw Punch, Paper Piercer, band och vit penna.


Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Kaiser Craft
Easer stämplar: Äppelblom, Carpe Diem.
Övrigt: Stämpeldynor, Fluid Chalk, Maya Road chipboard, Fiskars boarderpunch och Bling från Kaiser Craft.


Papper: Bazzil Cardstock, Bazzil Swiss Dot
Mönstrat papper: Bella Blvd Easter grass
Easer stämplar: Fjäril stor, Fjäril mellan, Fjäril liten och Det är din dag.
Övrigt: Stämpeldynor, Fluid Chalk, Hambly Overlay, Scrappers Floss -Karen Foster och Band från Making Memories, Mall till ask från My Timeless Templates
Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Websters Pages
Easer stämplar: Fjärilscirkel, Swirl, Fylld kramarcirkel, Fjäril stor, Fjäril mellan och Fjäril liten.
Övrigt: Stämpeldynor, Fluid Chalk, Blommor från Prima, Alfabetstickers från Making Memories, Tim Holtz dekorationer, Scrappers Floss, Brads, diverse knappar och Mall till ask från My Timeless Templates/HelenaK

Mer Easerstämplar - alster från Linda

Easers nya stämplar skapar ha-begär. De känns härligt somriga och är perfekta att använda på både layouter och kort.

Jag har gjort ett enkelt födelsedagskort där stämplat
Fylld fjärilscirkel på slät cardstock med en Versacolor i färgen Paprika. Bakom stämpeln har jag fäst en vit Prima-blomma som jag vikt dubbel. Jag har använt papper ifrån Basic Grey Lime Rickey. Några halvpärlor fick avsluta kortet.


Den fina fjärilscirkeln har jag stämplat ute i kanterna på vit slät cardstock. Jag har sedan fortsatt rama in layouten genom att dra ett streck mellan de båda fjärilscirklarna. Papprena jag använt kommer ifrån Pink Paislee och blommorna är från Prima.


/Linda

Vackra stämplar från Easer med Fia

Easers stämplar är helt underbara, och passar på flera olika sorters kort och layouter.

Här har jag gjort ett enkelt grattis kort i svart, turkost och vitt. Jag ritade av formen på en Jenni Bowlin-förpackning på vit cardstock som jag sen chalkade med Prussian Blue och fäste sen det på en turkosgrön cardstock och klippte runt om så att det blev en kant runt om det vita. Jag stämplade två stycken äppelkvistar med Fluid Chalk Prussian Blue och knöt sedan ett band kring och fäste det på kortet.

Jag stämplade först grattisstämpeln på vitt papper och klippte ut den. Fäste sedan stämpelmotivet på en vit cirkel och sen på en turkosgrön scallopcirkel med distanskuddar. Jag satte små turkosgröna blingstenar på fjärilarna i cirkeln och på bandet och uppe i högra hörnet.
 

De små fjärilsstämplarna är supersöta att använda som dekorationer. Här jag har stämplat dem med Rose Coral Fluid Chalk på ljusrosa papper och klippt ut dem. Men jag lämnade en liten ljusrosa kant runt om dem.

Jag har använt snygga Pink Paislee-papper från serien Enchanting och
matchande bokstavsstickers. För att få lite kontrast på bokstäverna har jag ritat vita blänk på dem och sen satt 3D-lack på dem.

Jag kände för att gå ifrån mina vanliga mönster och göra en layout som jag inte brukar göra. Jag blev supernöjd med resultatet och jag hade riktigt kul när jag gjorde den. Rekommenderas!

Jag har använt de söta Easerfjärilarna på den här. De är jättesöta att stämpla i någon färg och sen klippa ut. De blir då som små dekorationer.


Jag satte små blingstenar på kroppen på dem.
 
CS: Bazzill Simon
Mönstrade papper: Basic Grey Lime Rickey Orange Cream och Tutti Frutti
Dekorationer: Basic Grey Lime Rickey knappar, floss, blingstenar
Stämplar: Easers fjärilsstämplar
Alfabet: Rose Moka PiqueNique Alpha Yellow
Övrigt: DYMO

/Fia

Fredagsskiss!

Oj vad fredagen rusade fram, det var helt plötsligt lördag :) Men här kommer fredagsskissen sent omsider!

Karin har ritat skissen den här veckan, en härlig skiss som både kan användas till kort och layout.


Karins tolkning:


Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till
tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med "Fredagsskissen". Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på bredden. Senast torsdagen den 28 maj (midnatt) vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.Två härliga tolkningar av förra veckans skiss har Ida och Ulrika skapat:

Ida A


Ulrika


/Linda

Color Conspiracy med webmosterhelene

Även jag har fått de underbara papprena från Color Conspiracy att jobba med. De små papprena med frimärkskant är verkligen härliga och så lätta att jobba med, färgerna på denna serie är ljuvlig och passar vilka teman som helst och det är lätt att scrappa med både färgfoton och svartvita foton. Overlayen med prickarna tycker jag också mycket om.

Jag har gjort fyra stycken sidor med olika teman, här kommer dom.

Den första sidan är en studentlayout. Ofta vill man göra dessa studentsidor i gult och blått, men jag valde att vara lite otraditionell och scrappa i lite mer klassiska färger. Själv tycker jag att dessa papper passar det här temat oerhört bra, och kan nog tänka mig att även bröllopslayouter passar färgerna.
 
Papper: Bazzill (cardstock), Color Conspiracy "Collection Epok" (mönstrat)
Bokstäver: Pink Paislee (stora), Adornit (små)

Nästa sida är gjort på ett av de ljuvliga mönstrade papprena, det valde jag att ha som bakgrundspapper. Det grafiska mönstret lockar verkligen till att använda det som bakgrund. Bollfransen har jag använt ungefär som man använder bårdpapper, lite rolig effekt faktiskt.
 
Papper: Bazzill (cardstock), Color Conspiracy "Collection Epok" (mönstrat)
Bokstäver: American Crafts Thickers "Subway" (stora), Making Memories "Tiny alpha" (små)
Fjärilsstämplar: Easer (senaste kollektionen)
Övrigt: ink, bollfrans

Här har jag valt att skära till lite olika rutor av papper och overlay, för att leka ihop en sida. Egentligen passar denna typ av sida spillpapper, men är såklart roligt att göra även då man har stora bitar att skära till.
 
Papper: Bazzill (cardstock), Color Conspiracy "Collection Epok" (mönstrat)
Bokstäver: Making Memories "Puffy Alpha" (stora), Adornit (små)
Övrigt: Adirondack Dabbers (akrylfärg), Tattered Angels Glimmer Mist (sprayfärg), Kaiser Scrapbook (blingstenar), Doodlebug (stickershjärta)

På min sista sida ville jag skapa med grönt, gult och grått tillsammans. För att markera layoutens kant lite mer och för att ta upp de svarta detaljerna på sidan har jag målat med svart akrylfärg runt hela sidan.
 
Papper: Bazzill (cardstock), Color Conspiracy "Collection Epok" (mönstrat)
Bokstäver: Scenic Route
Övrigt: Fancy Pants (overlay-blomma), Bazzill Just the edge (bård), Lasting Impressions (brad), Prima (svart blomma), Adirondack Dabbers (akrylfärg)

/Helene

Färgsprakande Basic Grey Lime Rickey med Linda

Även jag har fått förmånen att scrappa med denna ljuvliga serie Lime Rickey från Basic Grey. Ett paket fyllt med glada och varma färger, totalt tio mönstrade och sex enfärgade papper, och matchande dekorationer som brads, rubons, stämplar stickers och alfabet.

Eftersom jag nyligen varit i New York och roat mig, så blev det foton därifrån som fick spela huvudrollen på dessa layouter. Först ut är denna layout där jag använt Boston Cooler och Lemondrop som jag skurit i remsor och klistrat fast lite omlott. Innan dess ritade jag cirklar direkt på den vita cardstocken med hjälp av en tallrik som mall. Titeln har jag stansat ur Fuzzy Navel (QK Chemistry) och Deep Blue (QK Rollerskate). Till höger på cirkeln har jag satt en liten stjärna från Olio Rub-on Book och två Glazed Brads fick sätta pricken över i:et på en av remsorna.


Den andra layouten blev enkel och avskalad. Jag har rivit en remsa av Blue Moon och stansat ut stjärnor i två storlekar ur Cherry Cola och Deep Blue. Även rubriken är stansad med Deep Blue, siffran i QK Blossom Grande och övriga rubriken med QK Chemistry. En röd brad fick lyfta upp stjärnan i rubriken.
 

Dessa BG-papper är alldeles färgsprakande och jag tycker just svartvita foton passar extra bra, man kan verkligen kombinera alla slags foton utan att tänka på färgmatchning. Jag har byggt upp layouten med Kraft-papper, Fruit Fizz och Hoboken. Tagen har jag skurit ut med Rob Roy. Scallopedkanten nedtill på layouten är också stansad med Rob Roy. Titeln består av dymo och ordet "think" utstansat med QK Studio. Några knappar och brads från samma serie fick avsluta layouten.


Jag hade en liten anteckningsbok liggande som jag gjorde för ett tag sen med hjälp av en Bind-It-All. Jag hade bara klätt in den med svart CS, så det var dags att dekorera den nu. Jag skar ut en kvadrat ur Fuzzy Navel och satte underst, ovanpå en något mindre kvadrat av Sarsaparilla som jag rivit kanterna på med en Edge Scraper. En remsa Rob Roy fäste jag under dymotexten, i mitten av blomman fäste jag en Glazed Brads och två gröna minibrads fick komplettera uppe i högra hörnet.
/Linda

Vinnare i Sannas bloggutmaning

Nu har hela designteamet lagt sina röster och vi säger ett stort grattis till Kate som blev vinnare av april månadsutmaning med sin tolkning av Sannas skiss. Så här ser Kates härliga layout ut:Maila din adress till
scrapaddicted@loberod.com så kommer ditt pris på posten!

/Linda

Dags för maj månads bloggutmaning

Alla har vi ju massor av pappersspill och visst är det sällan det kommer till användning. För ett tag sen skaffade jag mig två stora hammarplastlådor, en som jag har till cardstocksspill och en som jag har till spill från mönstrat papper. Mitt på mitt scrapbord har jag även ett litet fat i vilket jag samlar framplockade dekorationer som jag inte riktigt orkar sortera tillbaka där de ska vara.

Den här månaden utmanar jag dig att använda ditt spill och osorterade dekorationer och att skapa en hyfsat snabb layout med det.

Jag gjorde en layout med härligt spill från
Sassafrass Lass papper och en blomma, en knapp och en tag som låg framme. Hur ser det ut på ditt scrapbord?Skicka in ditt tävlingsbidrag till tavling@scrapaddicted.se senast den 10 juni, märk ditt mail med "Maj bloggutmaning". Tänk på att ditt alster inte ska vara större än max 400 pixlar på bredden. Jane och designteamet röstar fram en vinnare som vinner ett pris.

Imorgon torsdag avslöjar vi vinnare i april månads bloggutmaning, håll utkik då!

/Fia

Emma har scrappat med KI Memories Princess

Jag har jobbat med en av Ki Memories senaste kollektioener, nämligen den som heter Princess. Som ju hörs på namnet så är temat flickigt, men absolut inte sockersött. Det är klara starka färger och roliga mönster och de flesta av papperna i paketet går faktiskt att använda till vilket tema som helst. Men eftersom jag har två döttrar så blev det flickiga temat ganska naturligt för mig.


Papper: Bazzill Basics
Mönstrat papper: Ki Memories Princess
Alfabet: Scenic Route alphabet stickers
Dekoration: Brads Doodlebug, blomma Prima
Övrigt: Chipboardklamrar American Crafts thickers, fluid chalk, svart penna


Papper: Bazzill Kraft
Mönstrat papper: Ki Memories Princess
Alfabet: Making Memories Puffy Alpha och Tiny Alphas
Dekoration: Ki Memories Glitter Stickers, Bazzill Jewels, blommor okänt märke
Övrigt: fluid chalk, svart penna


Papper: Bazzill Basics
Mönstrat papper: Ki Memories Princess
Alfabet: American Crafts Thickers, Making Memories Tiny Alphas
Dekoration: Ki Memories Glitter Stickers, Chipboard Basic Grey, Rhinestones Kaisercraft
Övrigt: fluid chalk, röd penna, häftklamrar, kartonark från stickersförpackning

/Emma

Sannas alster med Color Conspiracy

Jag har arbetat med mysiga papper och en fräck overlay från Color Conspiracy. I paketet fanns det både vanliga 12x12" papper och lite mindre papper med frimärkeskant som verkligen är fräcka!
Jag hade min cirkelstans framme för en gångs skull och tänkte att den ska jag minsann använda lite mer! Resultat blev denna layout.
 
Papper: Bazzill Cardstock
Mönstrat papper: Color Conspiracy
Dekorationer: Band som jag klippt bort från en tröja, häftklamrar
Text: American Crafts Thickers
Övrigt: svart penna

Det blev några cirklar över från ovanstående layout så jag skrynklade till dem lite och så fick de följa med till denna layouten. Jag plockade fram mina knappar som jag också har tänkt använda mera och satte dem på cirklarna.
 
Papper: Bazzill Cardstock
Mönstrat papper: Color Conspiracy
Dekorationer: Color Conspiracy overlay, knappar, Karen Foster floss, blingstenar
Text: MM Mini alpha

När det var dags för denna layouten var jag sugen på fler knappar och så fick det bli. Här står knapparna för färgklickarna. Jag visste direkt vilket foto jag skulle använda när jag såg detta häftiga kartpapper!
 
Papper: Bazzill Cardstock
Mönstrat papper: Color Conspiracy
Dekorationer: American Crafts rub-ons, knappar
Text: MM Mini alpha
Övrigt: svart penna

/Sanna

Fia har scrappat med Basic Grey Lime Rickey

WOW vilket härligt färgsprakande paket jag fick hem iden här gången! Serien Lime Rickey är helt underbar. Jag har använt mönstrade papper, knappar, brads, glazed brads och rubons.

Jag satte tänderna i paketet med detsamma och scrappade två bilder jag tagit på mannen på min födelsedag. De här papperna var bara som gjorda för de bilderna. Och tillsammans med svart cardstock blev det bara helt perfekt. Jag klippte ut cirklar ur pappret Sarsaparilla och satte på distanskuddar. Det blev en härlig effekt tycker jag.


På den andra layouten har jag sytt igen, och den här gången med GUL tråd! Så olikt mig, men jag tycker att effekten blev underbar!

Jag skar en smal remsa papper och vek och knycklade och använde Fluid Chalk på den och sydde sen fast den med flera sömmar fram och tillbaka. Det gav höjd till layouten och gjorde den mer intressant. Jag lät gult vara accentfärg på layouten och förstärkte det med titeln, gula brads och stjärnor. Jag stansade stjärnorna en gång i mönsterpapper och sen tre gånger i vanlig cardstock i matchande färg (gul) och klistrade ovanpå varandra. Det blir då som chipboarddekorationer och lite roligare än bara vanliga diecuts.


 

Här har jag satt den coola rubonsdekon på vitt papper och sen klippt ut den och satt den på distanskuddar. Jag figurklippte det blålila pappret Blue Moon efter vågorna och satte två rader omlott, den ena av dem fick också distanskuddar.


De här papperna är så härligt färglada och jag blir bara lycklig av dem. Bestämde mig för att låta papperna få den framträdande rollen på den här layouten istället för fotona. Skar sju rutor mönstrat och två foton och sydde fast på vit cs. Den mattade jag sen med det snygga gröna Fuzzy Navel pappret och satte sen fast på vit cs igen.


Detalj:
 

/Fia

Födelsedag med Basic Grey Lime Rickey

Linda och Fia har skapat alster med underbara Basic Grey Lime Rickey som går i födelsedagstema. Fia har skapat en läcker girlang att hänga upp under firandet och Linda visar två olika sätt att slå in presenter.

----------------------------------------

Lime Rickey är fullkomligt sprängfyllt med vackra, färgglada papper så jag bestämde mig för att göra en födelsedagsgirlang som man kan ta fram när nån fyller år. Jag stansade snygga QuicKutz-bokstäver först i två omgångar tunn kartong, och så limmade jag dem på varandra. Sen stansade jag ut samma bokstäver i olika Lime Rickey-papper och limmade på dem på bokstäverna som jag sen chalkade i matchande färger. Sen la jag upp Happy Birthday upp och ner och limmade dit ett snöre. Jag använde rejält med lim och lät det torka över natten.

När det hade torkat tog jag glitterlim och målade på med pensel över alla bokstäverna, och när det var torrt lackade jag dem med ett lager decoupagelack. Jag satte därefter matchande blingstenar på alla bokstäverna.

Fia fyllde år för några veckor sedan, och jag passade på att använda Basic Greys Lime Rickey för att slå in hennes paket. Jag har använt ett helt papper, söta Howdy Doody som jag slagit in ena presenten med och dekorerat med tre stjärnor utstansade ur Orange Cream och som jag fäste med 3d-kuddar, samt orange floss och blingstenar.


Nästa present slog jag runt vanligt cellofanplast och fäste ihop med en bit floss. Runt "halsen" satte jag en remsa (12" långt) med Sarsaparilla som jag chalkat och rundad hörnen på. Jag fäste ihop ändarna med en brad.
 

Linda och Fia

Ljuvliga kort med Easer av Karin

Jag måste nog säga att jag nog är lite kär i Easers nya stämplar. Först var jag skeptisk och tänkte att de var för romantiska för mig men när jag väl börjat använda dem så kan jag inte sluta. Det jag gillar med dem är att de till stora delar är textstämplar men de känns inte som något man sätter dit på slutet för att få med en hälsning utan mer en ett motiv som är en text som jag sedan bygger hela kortet kring.

Härliga och vackra är de iallafall och de passar definitivt till flera olika sorters stilar på kortet. här har jag lekt med lite rester från två olika DT paket och lite mer som jag hittade i scraphörnan när jag satte fart! 
Kort stomme:
Overlay - Katykatblack
Mönstrade papper: Scalloped paper kit
Stämpel: Easer GrattisStämpel: Easer Amor Vincit Omnia, Fjäril liten, mellan och stor, Swirl
Mönstrat papper: October Afternoon
Dekorationer: tag, band,
Övrigt: Embosspulver, distress ink pad, Edge scraper


Stämpel: Easer Välkommen till världen, Fjäril stor
Övrigt: Fluid chalk, Distress ink pad

/Karin

Fredagsskissen

Välkommen ljuvliga fredag!! Vi har en hel orörd helg framför oss, vilken härlig känsla :) Ikväll är det Fia som bjuder på en härlig fredagsskiss.Och så här har hon själv tolkat den, med papper från det härliga
månadspaketet för maj månad!Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med "Fredagsskissen". Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på bredden. Senast torsdagen den 21 maj (midnatt) vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.Trots vår försenade fredagsskiss har vi fått in superfina tolkningar på HelenaKs skiss i förra veckan.

Ulrika W


Linda M


Carina A

Karin har scrappat med Color Conspiracy

Den här gången har jag fått jobba med Color Conspiracys underbara papper i två olika format. I paketet jag fick hem var det både papper i 12x12-format men även några läckra mindre papper som hade kanter som frimärken. Med paketet kom också en overlay och tillsammans med ett av "frimärkspapperna" blev den super till en layout om förberedelsena när jag var mannekäng på kundkvällen i min favoritbutik.

 
Papper: Kraft Cardstock
Mönstrat papper:
Scalloped paper kit, Overlay - Katykatblack
Dekorationer: Cosmo Cricket Lil Man - Chipboard 12 x 12
Bokstäver: American Craft

Resten av paketet hade mjuka milda färger som passar perfekt till när jag scrappar om min tvillingsyster och hennes fina flicka som föddes nu i vinter. Det är härligt att se min tvillingsyster förvandlas till mer än bara min syster utan nu också mamma, från resan med graviditeten till nu när hennes vackra flicka växer och upplever världen lite mer varje dag.


Mönstrat papper: Divine Epok - Plicatum, Divine Epok - Zelkova, Divine Epok - Jujuba, Divine Epok - Sinensis
Bokstäver: Pink Paislee, October Afternoon OA Alpha Stickers Good Cheer
Dekorationer: Journaling card Color conspiracy, Rubons American craft, brads, stickers 7 Gypsies
Övrigt: QuicKutz label

 
Papper: Bazzil cardstock
Mönstrade papper: Divine Epok - Zelkova, Divine Epok - Jujuba, Divine Epok - Sinensis, Divine Epok - CarlesiDekorationer: Brad 7 Gypsies, Rubons American craft, Chipboard stjärna
Övrigt: Akrylfärg, grön penna, Bling, Quick Kutz label

/Karin

Malenas härliga layouter med Basic Grey Lime Rickey

Basic Grey är ett företag som man både älskar och hatar. Jag älskar dem för att de tillverkar så olika serier med så oändligt många produkter som matchar perfekt till deras papper. Jag hatar dem för att de producerar så mycket som man bara vill ha, om och om igen.
Serien Lime Rickey är en härlig explosion i färger och mönster. Glada, klara färger som gör mig på strålande humör. Papperen är mångsidiga, inte dubbelsidiga utan de passar till allt. Tillbehören är lika färgsprakande och du kan välja brads, knappar, rubons, stickers, bokstäver och figurer allt efter tycke och smak.

Här hittar du allt i serien:
Lime Rickey

Badhuset är en favoritplats i mina barns liv. Av en händelse så tog jag det här fotot och jag har valt att göra de varsin sida om just badhuset. Färgvalet styrdes av den gula rutchkanan. Papperet heter Lemondropp. Det blåmönstrade papperet som heter Boston Color tyckte jag påminde om fönstren på huset. Text med stickers från en annan av BG:s serier och så en knapp plus några rubons som dekoration.
 

Nästa layout med samma foto fick bli mörkare med bakgrund av papperet Deep Blue. Som dekoration valde jag en liten riven bit av det härliga papperet Sarsaparill med ringar på. Titeln är Thickers och så hittade jag en gammal tag från Creativ Café i turkost som passade bra till bradsen och papperet.
 

Papperet med fåglar på heter Howdy Dowdy är helt underbart. Dessa tokiga fåglar finns både som rubons, stämplar och stickers. De är så lekfulla så det fick bli ett foto på dottern och bästa kompisen. Jag har också lagt till remsor av det randiga papperet Hoboken och det prickiga orange Tart & Tiny. Övriga dekorationer är orange Thickers, en bit spets, häftklammer och lite gamla bokstäver.
 

Här fick det turkosa dominera genom bakgrundspapperet Rob Roy. Det spräckliga papperet i tusen färger heter Fruit Fizz. Jag valde att rama in både foton och mönstrade pappersbitar för att de skulle stå ut mer på layouten. Jag har också använt en journalingruta som finns på stickersarket.
 

Det här fotot rymmer så många varma färgtoner som jag valde att blanda småbitar från seriens många härliga papper. Jag har sytt med maskin för att skapa lite spänning i layouten. Rubrikordet party och blomman ovanför är rubon vilka är mycket lätta att jobba med. De täcker bra på mörka papper och är lätta att gnugga fast.
 

Det här gröna fotot fick orange som kontrastfärg. Papperet heter Orange Cream. Jag gjorde cirklar i det gröna papperet Catawba Flip.
 

Det limegröna papperet Fuzzt Navel passar perfekt till gympahallsbilder. De får en så konstig grön färg vilket gör de svårscrappade. Jag la till några remsor från Shirley Temple och Boston Color. Till min långa titeln rotade jag bland mina bokstäver och plockade ihop så det passade.
 

/Malena

Anna har dekorerat en låda med Fancy Pants Kraft

Här kommer en låda som jag har dekorerat med Fancy Pants underbara Kraft papper och diecuts.

Småtjejer brukar ha en hel del smycken som de gärna dräller överallt i sina rum och badrum. Tänkte råda bot på Felicias dräll med en låda till hennes smycken.


Har använt mig av diecuts från 2 olika ark; Kraft Kuts 1 & 2 (1:an är redan slut). 2 av diecutsen satte jag dit med 3d-kuddar.


Stickles har också förekommit flitigt på lådan. Det är ju trots allt en tjej på 8 år som ska ha den.


Klädde lådan sidor med Kraft och gjorde en spegel med rosa papper. Locket klädde jag in med två olika papper och för att piffa till det ytterligare satte jag fast ett band runt om på locket.


/Anna

Ninas vackra kort med Rose Moka Pique Nique

Dags för en vitamininjektion av färg! Jag har arbetat med Rose Mokas härliga färgglada och fruktiga serie "Pique Nique". Kollektionen är väldigt sommarfräsch och fin, och jag hade jättekul! Papperna är mönstrade på båda sidor och väldigt användbara, och det finns tillhörande bokstavsstickers som är lika läckra.


Papper: Bazzill Dotted Swiss som kortbas.
Mönstrat papper: Baksidan av Cupcakes gourmands och Smoothie aux frais.
Alfabet: Dymo.
Stämpel: Drake från Doodle Factory
Dekoration: Blommor från Prima, knappar, Scrappers' floss, prickigt band, punchinella.
Övrigt: Fluid chalk till kanterna. 


Papper: Bazzill smoothies cardstock
Mönstrat papper: Sorbet de cerises, Salade de melons, baksidan av Cupcakes gourmands, Smoothie aux frais
Alfabet: Alpha red stickers. Småstickers ur mina egna gömmor.
Dekoration: Chipboardram, tygblomma, Prima rosenblad, Scrappers' floss, blinghjärtan, prickigt organzaband. Microbrads.


Papper: Bazzill Dotted Swiss cardstock.
Mönstrat papper: Sorbet de cerises. Baksidan av Bouquet de fleurs, och baksidan av Smoothie aux frais
Alfabet: Alpha pink stickers
Dekoration: Journalingspot från Elles. Chockrosa sidenband och svart spetsband. Blomma från Prima. Knappar och scrappers' floss. Chipboarddeko. Gult gem. Blingstenar.
Övrigt: Fluid chalk till kanterna.


Papper: Bazzill smoothies cardstock
Mönstrat papper: Baksidan av Bouquet de fleurs. Salade de melons.
Alfabet: Från mina egna gömmor.
Stämpel: Nyckelpigan Gus från Doodle Factory
Dekoration: Blommor från Prima. Knappar. Scrappers' floss. Sammetsband från Creative Café. Vita halvpärlor.
Övrigt: Fluid chalk till kanterna. Svart tuschpenna.


Papper: Bazzill Dotted Swiss cardstock.
Mönstrat papper: Både fram- och baksida av Petits bonbons, Cupcake gourmands.
Stämpel: Muffin från Doodle Factory.
Dekoration: Akrylblinghjärtan. Prickigt organzaband. Svarta microbrads.
Övrigt: Fluid chalk till kanterna. Svart tuschpenna.

/Nina

Bidrag i aprilutmaningen

Det var många som fattade tycke för Sannas fina skiss i april månadsutmaning.

Så här såg Sannas skiss ut:


Och här är alla härliga bidrag som trillat in:

Kate/K8an


Sofia B


Susanne A


Anette S


Kristina S


Sofia/Fialisan


Malin R


Anna-Karin B


Helena A


Johanna S


Solveig M


Lina/linaliten


Sofia E


Sandra K


Kristina W


Underbara layouter, eller hur? Jane och designteamet kommer att utse en vinnare som presenteras den 21 maj.

/Linda


My Little Shoebox med Anna G

Även jag fick ett härligt paket med papper och dekos från My Little Shoebox i serien Turtle & T.

Först ut är en LO med vårt första hus i den lilla ort vi bor i sen 5 år tillbaka. Den hade en underbar gränd som vi alla hjälptes åt att dekorera med blommor efter säsong.Hus-overlay och äpplen passade extra bra på denna Lo då vi hade en jättefin äpplespalje precis bredvid vår dörr.

 
Papper: Cardstock Bazzil
Mönstrat papper: MLS Turtle & T What´s the hurr, Turtle & T No Rush!, T Turtle Lane
Dekoration: Turtle & T Overlay, Turtle & T Die Cuts
Övrigt: svart penna, svart fluid chalk, blad QK, distanskuddar, knapp,snöre, mönstersax

Det runda pappret är hur läckert som helst men jag ville göra något annat än att behålla den helt runda formen. Jag skar av en bit och använde spillbiten som dekoration i hörnet tillsammans med spets, wellpapp och en glossad die cut. Resten av spillpappret hamnade på nästa LO i en annan form! Nu när det är underbar vår blev jag inspirerad av plommonträdet utanför mitt fönster. Klippte ut en egen gren som jag dekorerat med primablommor, små utstansade blommor och bling.

 
Papper: Cardstock Bazzil
Mönstrat papper: MLS Turtle & T Apple Pie Round, Turtle & T No Rush!
Dekoration: Turtle & T Overlay, Turtle & T Die Cuts
Övrigt: Prrimablommor, bling, stansade blommor, fluid chalk chestnut roan, spets, wellpapp, brun penna, glossy accent, tag

Ända sen Hannes var 10 mån har vi tecknat ord med honom. Denna LO är för att minnas de ord han kan nu vid drygt 20 mån. Det är så roligt att se honom kommunicera med tecken.
 
Papper: Cardstock Bazzil
Mönstrat papper: MLS Turtle & T Apple Pie Round, Turtle & T What´s the hurr
Alfabet: Turtle & T Alpha Chipboard
Dekoration: Turtle & T Overlay, Turtle & T Die Cuts
Övrigt: grön/blå/gul fluid chalk, brads, stämplar från Autumn Leaves, distressrefill

/Anna G

Försenad fredagsskiss

Den som väntar på något gott... Vi ber om ursäkt för att fredagsskissen från förra veckan blivit lite försenad. Här kommer den i alla fall! Det är Helena K som ritat den här fina skissen, hoppas den kickar igång inspirationen hos er :)Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till
tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med "Fredagsskissen". Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på bredden. Senast torsdagen den 14 maj (midnatt) vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.Det har kommit in härliga tolkningar på Helenes skiss i förra veckan.

Sara/lillasara


Anette S


Ida


Karin SG


Emelie Ö


/Linda

Sommarvarma papper från Fancy Pants

Jag har fått leka lite med den fina sommarserien Summer Soiree från Fancy Pants. Det var svårt att sluta och det blev hela 4 layouter och ett litet sommarkort.

Materialet jag har använt mig av är:
Fancy Pants Summer Soiree
SummerSoiree - Paradise Transp
Summer Soiree - Woven Ribbon
Summer Soiree - Printed Ribbon

Hoppas du kan hitta lite inspiration
/Lindzi

Maj månadspaket

Malena: Månadspaketen från Scrapaddicted är alltid en stor inspirationskälla. Majs paket är soligt och färgglatt. Det innehåller mönstrade papper från både Cherry Arte, Fancy Pants och Color Conspiracy. Med i paketet följer också ett härligt band med bollar på och matchande cardstock. ScrapAddicteds paket räcker till många alster. Jag har gjort fem layouter och ett kort och jag har faktiskt papper över.

Ett enkelt kort med de underbara scalloped papperen från Color Conspiracy. Det är egentligen större men jag klippte och klistrade så att det passade på kortet.


Mera härliga scalloped papper. Jag har överlappat tre olika papper och skapat en större fotomatta. Det orange papperet är inte riktigt så knalligt i verkligheten. Titeln är utsansad med QK Blossom. Hjärtat är en stämpel från Easer som jag stämplat på OH - plast för att kunna placera den var jag vill. Som en sista touch klistrade jag dit bollfransen.
 

Till den här layouten har jag använt papperet från Fancy Pants med olika remsor på. De remsorna har sommartema vilket inte passade mina foton men baksidan var gul och fin och passade perfekt. Jag skapade långa band med min Dymo; den ena med bokstäver och den andra med siffror. Titeln är igen QK Blossom.
 

Ett fantastiskt papper från Cherry Arte fick bli scrappat ensamt. Det var så fint mönstrat med sina blommor. Jag gjorde en fotomatta av ett scalloped papper och använde ett Easerhjärta igen. Den här gången har jag spegelvänt det vilket är lätt när man har stämplat på OH-plast. Jag målade i lite med Sakura Glace penna.
 

Ytterligare en layout om skolan. Det är ett papper från Fancy Pants som jag använt både fram och baksida på (grönt och prickigt). Stämpeln med titeln kommer också från Easer och är precis som de andra stämplad på OH-plast. Jag har klippt två småbitar av scalloped papper som dekoration bredvid fotot.
 

Till sist var det dags att scrappa med resterna. Det blev småremsor från nästan alla papper i paketet, bollfrans och bokstäver QK Studio.
 

--------------------------------------

Linda: Även jag fick den stora äran att skapa med maj månadspaket, ett härligt somrigt paket som räcker till många projekt. Jag har gjort fem layouter och har fortfarande papper kvar.

Först ut en layout om min fina vän Fia. Utöver månadspaketet har jag använt thickers och dymo i rubriken och stansat ut stjärnor i röd och orange cardstock. Jag har använt Helenes fina fredagsskiss från den 1 maj. 
 

En layout med bilder från vår bröllopsresa, upptäckte när vi kom hem att jag tagit nästan identiska foton på båten vi åkte till och från Venedig. Rubriken är stansad med QK Jacqueline, och jag har lagt till vit och svart cardstock.
 

En layout om mig och en viktig bit av självkänslan. Rubriken har jag stansat med QK Chemistry. Jag har inspirerats av en Joggemia-skiss.


Ytterligare en layout om mig själv anno 2009. Den lilla rubriken är MM Tiny Alpha Black.
 

Sist ut, en bild från min roliga möhippa!  Jag har använt svart cardstock som grund och stämplat en journalingruta med en Easer-stämpel. Rubriken är stansad med snygga QK Jolly, och så har jag lagt till blingswirls och blommor som är stansade med den lilla retroblomman.
 

/Malena och Linda

En riktig inspirationsinjektion med HelenaK och Creative Café

HelenaK har skapat dessa fantastiska kort och minialbum med produkter från Creative Café.

Papper
Knappar
Tags
Filtdekorationer
Övrigt

/HelenaK


Vardagslayouter med Anna och My Little Shoebox Turtle & T

Dessa papper är helt underbart söta att titta på, My Little Shoebox Turtle & T. Sen blir det inte sämre av att de är lika kul att jobba med. Fotona tog jag när Felicia satt och jobbade med sin läsläxa och sin matteläxa. Läxa är något som vi jobbar med varje dag här hemma.

Papper: Bazzill mono Grå~Vit & mono Röd~ Quartz
Mönstrat papper: My little Shoebox: Turles & Trees
Alfabet: My little Shoebox: Turtle & Trees Alpha Chipboard
Dekoration: My little shoebox: Turtle & Trees Overlay
Övrigt: My little shoebox: Turtle & Trees Die Cuts


Här kommer layout nummer 2. Det är puddingen som sitter och pysslar i en bok. Han älskar att pyssla. Många gånger händer det att han säger
- Jag ska pyssla lite mamma. Sen tar han fram lite papper och glitterlim, och så pysslar han några kort.

Papper: Bazzill trio Hillay~ Parakeet
Mönstrat papper: My little Shoebox: Turles & Trees
Alfabet: My little Shoebox: Turtle & Trees Alpha Chipboard & QK: Paige mini
Dekoration: My little shoebox: Turtle & Trees Overlay
Övrigt: Brads: American Crafts

Vårkramen Anna

Karin har scrappat med Easers nya vackra stämplar

Det är härligt när man får hem stämplar och de passar perfekt till de användningsområden som man behöver till just nu. Min syster ringde igår och bad om kort till födelsedagar och nyfödda och som tur var hade Easers stämplar just trillat innanför dörren och med dessa blev det tre snabba kort.

Det finns mycket bra med stämplarna och en sak är att de uppmuntrat till olika användningsområden. Man kan använda dem som motiv eller bygga hela bakgrunder med dem. Till första kortet använde jag nästan uteslutande stämplar och olika stämpeldynor för att bygga effekt, kortet gick snabbt att föra och jag gillar hur äppelkvisten fick bli bakgrund.

 
Papper: Bazzil Kraft, Akvarellpapper
Mönstrat papper: October afternoon
Övrigt: Distress inkpad

Till det andra kortet behövde jag en bra textstämpel som jag lät sitta lite på sidan för att istället låte den nyföddas namn stå i centrum.


Mönstrat papper: Cosmo Cricket
Dekorationer: Creative café
Stickers: October afternoon

Till sist gjorde jag ett kort där jag lekte loss lite mer utan att det tog jättelång tid. De olika cirkelstämplarna är gjorda så att man kan kombinera dem för olika stilar och effekter, det tycker jag är kul!

Papper: Bazzil Kraft
Mönstrat papper: October Afternoon
Övrigt: Distress Inkpad

/Karin

Fredagsskiss

Är ni redo för en ny fredagsskiss? Idag är det webmosterhelene som bidrar med en av sina underbara skisser!
Fialia har tolkat den så här:


Skapa fritt efter skissen och skicka in ditt alster till
tavling@scrapaddicted.se. Märk mailet med Fredagsskissen. Bilden ska vara .jpg och vara max 400 pixlar (obs, viktigt då vi inte har möjlighet att fixa alla bilder) på bredden. Senast torsdagen den 7 maj vill vi ha era alster så väljer vi ut några som visas här i bloggen. Vänta med att ladda upp det ni skapat i forum/gallerier/bloggar till vi gjort vårt val.Här kommer några av de härliga tolkningar från förra veckans skiss.

Ellinor B


Ida H


Anette S


/Linda

HelenaK är tillbaka med underbara alster av Fancy Pants Delight!

Jag fick ett helt underbart DT-paket i brevlådan med en massa mumsigheter från Fancy Pants Delight serien. Den andas sommar och glädje.

Jag blev helt förälskad i clearstamp setet och rub-ons arket. Jag har haft lekstuga här hemma med en massa olika färgade stämpeldynor och moln av embossingpulver. Stämplarna är verkligen mångsidiga, vackra och väldigt användbara. Jag kan varmt rekommendera dom.

Fyra kort är vad jag har skapat hittills. Det kommer säkert mer eftersom jag har en känsla av att jag inte kommer kunna lägga undan läckerheterna. Jag måste använda upp varenda liten spillbit.

Hoppas att ni får lite sommar inspiration.
Stor kram från Helena

 
Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Fancy Pants Delight - Bunches, Fancy Pants Delight -Spice, Fancy Pants Delight -Fling Transparency
Stämplar: Fancy Pants Delight Clearstamps, Textstämpel från Hero Arts clearstamps.
Övrigt: Stämpeldynor, embossingpulver, Fluid Chalk, Paper Piercer, band och broderitråd.


Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Fancy Pants Delight -Spice
Stämplar: Fancy Pants Delight Clearstamps och Easer kramcirkel.
Övrigt: Fancy Pants Delight -Rubons, stämpeldynor, Fluid Chalk, embossingpulver, blingstenar från KaiserCraft, Spellbinders Nestabilities- Scalloped circle, Fiskars Scalloped mönstersax och svart penna.


Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Följande papper från Fancy Pants Delight serien: Bunches, Garden, Strips, Spice, Bubbles och Potpourri.
Stämplar: Fancy Pants Delight Clearstamps
Övrigt: Stämpeldynor, Fluid Chalk, Embossingpulver, Blingstenar från KaiserCraft, Fiskars boarders punch, band och svart penna.


Papper: Bazzil Cardstock
Mönstrat papper: Fancy Pants Delight - Bunches
Stämplar: Fancy Pants Delight Clearstamps
Övrigt: Stämpeldynor, Fluid Chalk, embossingpulver, Blingstenar från KaiserCraft, lite olika knappar, band, Scrapper's Floss och svart penna.

Kram Helena